|

Brexit için en yakın tarih 2019

İngiltere'de yayın yapan Sunday Times gazetesinin haberine göre Brexit kararının uygulanması gecikebilir. Başbakan May hükümetinin 50. maddeyi en erken 2017'de igündeme alacağı ve Brexit'in ise 2019'da gerçekleşebileceği ifade edildi.

Yeni Şafak
10:02 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:07 - 15/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İngiltere'nin AB'nden çıkması için 50. madde çerçevesinde başlayacak olan iki yıllık sürecin gecikmesi ve 2017'de başlaması bekleniyor.



Sunday Times gazetesinin haberine göre İngiltere'nin AB'den çıkması yönündeki referandum kararının ardından, başlayacak olan yeni sürecin en erken 2019'un sonuna doğru sonuçlanması bekleniyor. Gazete Bakanlara verilen brifinglere dayandırarak verdiği haberinde bu durumun bazı politikacılar tarafından beklendiği gibi erken gerçekleşmeyeceğini belirtiyor.



Başbakan Theresa May, ülkenin ayrılıkla ilgili müzakerelere hazırlanması için zamana ihtiyacı olduğunu söylemişti. İngiltere'nin Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ise, ayrılık müzakerelerinin başlaması için en iyi zaman diliminin 2017 Temmuz'u olabileceğini söyledi.



Gazetenin haberine göre 50. maddenin işleme konulması için atılması gereken bazı adımlar var. Öncelikle Brexit için ve uluslararası ticaret işlemleri için bir takım mekanizmalar kurulacak.



Mayıs ayında Fransa'da ve Eylül ayında da Almanya'da gerçekleşecek olan seçimler de Brexit için gerekli olan 50. maddenin devreye sokulmasını geciktirecek.








#İngiltere
#May
#Brexit
#2019
#AB
8 yıl önce