|

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro hastaneye kaldırıldı

Şiddetli karın ağrısı yaşadığı bildirilen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hastaneye kaldırıldı. Salgının başından beri koronavirüsü hafife alan Bolsonaro, ülkesinde neredeyse yarım milyon kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

14:48 - 14/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 14:58 - 14/07/2021 Çarşamba
Reuters
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro
Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun bu sabah saatlerinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bağırsaklarında yaşanan rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan devlet başkanının sağlık durumu hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı.

Seçim kampanyaları sırasında bıçaklanmıştı

Yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, Brezilya'nın Trump'ı olarak anılan aşırı sağcı Bolsonaro, 2018 yılında devlet başkanı adayı iken seçim kampanyasındayken bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Bolsonaro ameliyata alınmış, hayati tehlikeyi atlatmıştı. O günden bu yana Brezilya devlet başkanı bağırsaklarıyla ilgili sorun yaşıyor.

  • Öte yandan, dünya genelinde en çok ölümün görüldüğü ikinci ülke olan Brezilya'da Bolsonaro, salgının başından beri koronavirüsü küçümsemeye devam ederek halkını ölümle baş başa bıraktı. Devlet başkanı ülkesinde neredeyse yarım milyon kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

#brezilya
#Jair Bolsonaro
#ameliyat
3 yıl önce