|

Bulgaristan’da paketlendiler

Terör örgütü PKK/KCK üyesi R.İ. ile S.K. Kırklareli Jandarma ve Emniyet ekiplerinin ortak çalışması sonucu Bulgaristan’da yakalandı. Kırklareli’ne getirilen şüpheliler sorgulanıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 20:59 - 13/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Kırklareli'nden Bulgaristan'a kaçan terör örgütü üyesi Türkiye'ye iade edildi. Terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu belirlenen R.İ. ile S.K'nın yasa dışı yollarla yurt dışına çıktığını tespit eden Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma başlattı. Bulgaristan'da yakalanan iki şüpheli, Kırklareli'ne getirildi. İzmir'de ise terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 11 kişi yakalandı. Operasyon kapsamındaki aramalarda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar da ele geçirildi.



GÜLEN'İN KİTAPLARI BULUNDU


Siirt'te de 32 adrese operasyon düzenledi. 26 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda yasaklı yayın olan FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından yazılmış kitap, el bombası, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilerek el konuldu. Van merkez ve ilçelerinde ise terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Diyarbakır'ın Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaklaşık 2 ton esrar ve 2,3 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi.


#PKK
#KCK
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce