|

Buruk dönüş

Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçirdikten sonra yeniden Türkiye’nin yolunu tutan Suriyeliler, terör örgütlerinin köylerine verdikleri zarar nedeniyle ülkelerinde kalamamanın hüznünü yaşıyor. Suriyeliler, Türkiye’nin destekleriyle köylerinin eski haline geleceğine ve bir gün sıla hasretinin biteceğine inanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Buruk dönüş
Buruk dönüş

Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçirdikten sonra yeniden Türkiye’nin yolunu tutan Suriyeliler, terör örgütlerinin köylerine verdikleri zarar nedeniyle ülkelerinde kalamamanın hüznünü yaşıyor. İç savaşın daha ilk günlerinden itibaren “açık kapı” politikasını benimseyerek mağdur ve mazlumlara kucak açan Türkiye’de, yaklaşık 6 yıldır yeni bir hayata kucak açan Suriyeliler, Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürlük umutlarını artırdı.

ÖZGÜRLEŞECEĞİ GÜNÜ BEKLİYORLAR

İç savaştan canlarını kurtarabilmek için farklı zamanlarda Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, vatan özlemini dindirebilmenin hayalini kuruyor. Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçiren Suriyeliler, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye dönmeye başladı. Özellikle terör örgütlerinin evlerine zarar vermesi nedeniyle kalacak yer sıkıntısı çeken ve dönmek zorunda kalan Suriyeliler, ülkelerinin tamamen özgürleşeceği günü bekliyor. Cerablus, Bab ve Çobanbey bölgelerindeki huzurlu ortam dolayısıyla bir nebze olsa yüzleri gülen Suriyeliler, şimdilik geri dönmüş olsa bile Türkiye’nin desteğiyle köylerinin yeniden eski haline geleceğine ve bir gün sıla hasretinin biteceğine inanıyor.

#Ramazan Bayramı
#Suriyeliler
7 yıl önce