|

Çavuşoğlu ABD'nin teklifini açıkladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Paris'te bir araya geldi. Suriye'nin kuzeyindeki terör operasyonlarını engellemeye çalışan ABD yönetimi, Türkiye'ye Suriye sınırları boyunca 30 kilometrelik hat inşa etmeyi teklif etti.

Yeni Şafak
17:04 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:01 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi
Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Paris'te bir araya geldi.

Çavuşoğlu, Tillerson'ın "Suriye sınırı boyunca 30 kilometrelik hat inşa etmeyi teklif ettiğini" açıkladı. Tillerson, görüşmede, "Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz" dedi.

Erdoğan: Münbiç ve Fırat'ın doğusunda devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zeytin Dalı operasyonu ile bölgemiz üzerinde farklı emelleri olan güçlerin derenin taşı ile kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozmuş olduk. Münbiç'ten başlayarak sınırlarımız boyunca bu oyunu boza boza devam edecek, bölgemizi tamamen temizleyeceğiz" demişti.

Zeytin Dalı Harekatı 5'inci gününde: İlerleyiş sürüyor

Zeytin Dalı Harekâtı beşinci gününde devam ediyor. Harekatta önemli aşamalar kaydedildi. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde Türk topçuları Afrin'deki terör unsurlarına yönelik olarak top atışlarında bulundu. Çok sayıda hedef vuruldu. Öğle saatlerinde ise fırtına obüsleri aynı noktalara yoğun bir şekilde atış gerçekleştirdi.

TSK, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

#Çavuşoğlu
#Tillerson
6 yıl önce