|

Çavuşoğlu Strazburg'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi Toplantısı'na katılarak üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti.

Yeni Şafak
16:50 - 7/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:57 - 7/09/2016 Çarşamba
AA

Avrupa Konseyi ziyareti için Strazburg'da bulunan Çavuşoğlu, temaslarının son bölümünde Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi Toplantısı'na katıldı.



Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand'ın daveti üzerine Delegeler Komitesi'nin toplantısına katılan Çavuşoğlu'nun toplantıda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin temsilcilerine bilgi verdiği öğrenildi.



AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 12 üye ülke Dışişleri Bakanı ve birçok ülkeden bakan yardımcısının katıldığı toplantıda Bakan Çavuşoğlu, 15 Temmuz sonrası Türkiye'yi ilk ziyaret eden uluslararası kuruluş olan Avrupa Konseyi üye ve yöneticilerine teşekkür etti, terörle mücadelede işbirliği ve destek konularında bilgi alışverişinde bulundu.



Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası üst düzey temaslar ve teknik iş birliğinin artırılacağı, üye ülke temsilcilerinin de toplantıda Türkiye'ye destek açıklamaları yaptıkları kaydedildi.



Çavuşoğlu, toplantı öncesinde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Marina Kaljurand ile bir araya gelmişti. Görüşmenin ardından yapılan üçlü basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Konsey'in Türkiye'ye desteğinden ve Türkiye'yle dayanışmasından dolayı teşekkür etmişti.



Bakan Çavuşoğlu, Strazburg temaslarının ardından, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un ev sahipliğinde yapılacak olan Suriye konulu toplantıya katılmak için Londra'ya hareket etti.



#Mevlüt Çavuşoğlu
#Avrupa Konseyi
#Strazburg
8 yıl önce