|

Çavuşoğlu'ndan Fransa'ya tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'nın Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Eğer Fransa, bu konuyu BMGK'ya götürecek olursa, bizim gözümüzde müttefik konumundan terörü destekleyen ülke konumuna düşer" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:57 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 17:40 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaptığı açıklamada, "Bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Eğer Fransa, bu konuyu BMGK'ya götürecek olursa, bizim gözümüzde müttefik konumundan terörü destekleyen ülke konumuna düşer.

Fransa'nın bize ancak destek vermesini bekleriz, teröristlerin yanında olmasını beklemeyiz. Onlar da en az bizim kadar PYD/PKK'nın nasıl tehdit olduğunu biliyor." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Reyhanlı'ya atılan ve bir Suriyeli vatandaşın ölümüne sebep olan olayla ilgili, "PYD/YPG terör örgütü tarafından Reyhanlı’ya atılan ve 1 Suriyeli misafirimizin ölümüne, 32 vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan roket saldırısını şiddetle kınıyorum. Teröristlerin masum insanlara yönelik bu saldırısı, PYD/YPG’nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor" açıklamalarını yaptı.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce