|

Çavuşoğlu'ndan Netanyahu'ya sert tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Suriye'yi bölemeyeceğini anladığı için son zamanlarda huzursuz olduğunu belirterek, "PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği, her ikisinin de bebek katili olmasıdır" dedi.

Yeni Şafak
12:37 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:12 - 24/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Netanyahu'nun açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi:

"PKK da Netanyahu da bebek katilidir. Netanyahu huzursuz çünkü Suriye'yi bölemeyeceğini anladı"

Netanyahu son zamanlarda huzursuz çünkü Suriye'yi bölemeyeceğini anladı. Netanyahu'nun YPG/PKK ile Suriye'yi bölme amacındaydılar, PKK'ya sempatisi var. Planları bozuldu. PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği her ikisinin de bebek katili olmasıdır.

Cemal Kaşıkçı'nın cesedini ne yaptıklarını bize bildirmediler

Bakan Çavuşoğlu, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin gelen soruyu da yanıtladı:

Türkiye'deki Cemal Kaşıkçı soruşturması derinleştirilerek devam ediyor. Diğer taraftan bazı ülkelerde bu konuyu Birleşmiş Milletler'in gündemine taşıma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunları yaparken Suudi Arabistan'dan bulgularını paylaşmalarını devam ediyoruz. Cemal Kaşıkçı'yı öldürenler, onun cesedini parçalayanlar ve cesedi yok edenler Suudi Arabistan'da ve bu talimatı verenler de Suudi Arabistan'da. Henüz daha cesedi ne yaptıklarını da bize bildirmediler. Yerel işbirlikçiden bahsettiler daha onun adını da bize bildirmediler. Bu sorulara cevap verecek olanlar da şu anda Suudi Arabistan'da" sözleriyle yanıtladı.

Netanyahu Türkiye ile ilgili ne dedi?

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Twitter'dan paylaştığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almış, Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci olarak niteleyerek Türk ordusunun teröristlere yönelik operasyonlarıyla ilgili suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.


#Çavuşoğlu
#Tunus
#Netanyahu
#Suriye
#PKK
5 yıl önce