|

Cerablus’a eğitim desteği

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Cerablus'a dönüşler devam ederken, Türkiye ilçede hayatın normalleşmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 18/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Cerablus'taki yaşamı normale döndürmek için platform bünyesindeki İyilikder, Anadolu Kadın ve Aile Derneği (AKADDER) ve diğer derneklerle çalışmalar yürüttüklerini söyledi.



AMAÇ HER OKULU EĞİTİME KAZANDIRMAK


Hedeflerinin ilçedeki her okulu eğitime açmak olduğunu vurgulayan Aldemir, “Zaten Gaziantep Valiliğimizin de bu konuda çok yoğun çabaları var. El birliği yaparak askerin aldığı bu inisiyatifin eğitim, kültür, medya alanında Suriyelilerle birlikte arkasını tahkim etmek gerekiyor” diye konuştu.



GENÇLERİN EĞİTİLMESİ LAZIM


Aldemir, Türkiye'deki tüm sivil toplum örgütlerine de seslenerek Suriyelilerin kendi kültürel ortamını yaşayabileceği, Türkiye tecrübesini oraya taşıyan çalışmalara destek vermelerini istedi. Turgay Aldemir, şunları söyledi: “Gençlerin eğitilmesi lazım. Gençlerin hepsinin elinde birer silah var. Silahın olduğu yerde kalem çalışmıyor, kitap okunmuyor.”


#Cerablus'
#Fırat Kalkanı Harekatı
#Anadolu Platformu
8 yıl önce