|

Cerablus’ta 3 yıl sonra ilk bayram

Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden ilk temizlenen Cerablus’ta vatandaşlar, heyecan ve mutluluk içinde Kurban Bayramı namazını kıldı. 3 yıl sonra huzurlu bir bayram geçiren ilçe halkı Türkiye’den verilen elektrik ile aydınlığa kavuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 23:41 - 12/09/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü IŞİD militanlarından temizlenen Cerablus 3 yıl aradan sonra ilk kez huzurlu bir bayram yapıyor. Türkiye'den insani yardımlar AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarının koordinasyonuna bölgeye ulaştırılırken, iç savaş sarmalına sürüklenen ülke her geçen gün karanlığa gömülürken dün itibari ile Cerablus'a 24 saat enerji sağlanmaya başlandı. TSK ve ÖSO birliklerinin kontrolüne girmesi ile birlikte son 15 günden buyana kent nüfusunun 3 bin 900'den 18 bine çıktığı belirten yerel kaynaklar, önümüzdeki 30 gün içinde kent ahalisinin tamamının gelmesi ile birlikte kent nüfusunun 27 bini aşacağını ifade ediyorlar.



24 SAAT ELEKTRİK


İç savaş sarmalının başladığı günden buyana kademeli olarak karanlıklara gömülen Suriye'de ortalama 18 saat elektrik sağlanırken PYD'nin kontrolündeki alanların dışın Gaziantep'in Karkamış ilçesinde çalışmalar tamamlanıp Karkamış'taki trafo devreye alındıktan sonra Cerablus'taki çalışmaların da tamamlanmasıyla Türkiye'den Cerablus'a verilen elektrik Karkamış üzerinden Suriye topraklarına ulaşmış oldu. Böylece Cerabluslu vatandaşlar 3 yıl aradan sonra yeniden elektriğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Karkamış Dağıtım Merkezi'nden alınan elektriğin 3 kilometre yer altı yüksek gerilim kablosuyla Cerablus'a verildiği belirtildi.



OKULLAR HAZIRLANIYOR


Fırat kalkanı operasyonu ile birlikte özgürleşen Cerablus'ta hayatın normalleşmesinin ilk işareti ise bayram sonrası okulların açılmasına yönelik başlatılan çalışmaların olduğu gözleniyor. Zira ilçede ilk orta ve lise kademesinde 48 okulun yer aldığı bunlardan 6 tanesinin şimdiden onarımına başlandığı kaydedildi.







Çocuklar çok mutlu


Fırat Kalkanı Harekatı'nın simge yerlerinden Suriye'nin Cerablus ilçesinde, Türkiye'nin desteğiyle oluşturulan oyun alanları, çocuklara bayram sevincini yaşattı. Cerabluslu çocuklar Türkiye'den kendilerine gönderilen oyuncaklarla sevindiler. Suriye iç savaş sürecinden en fazla etkilenen ve en büyük zararı gören Suriyeli çocukların tamamı bugün gülememiş olsa da Türkiye en azından Cerabluslu çocukların yüzünü güldürdü.





Gözler ateşkeste


Rusya ile ABD arsında sürdürülen uzun diplomatik görüşmelerin ardından Suriye'de ateşkesin sağlanacağı dile getirilirken ülkede hala siviller savaştan en büyük zararı görmeye devam ediyor. Suriyelilerin en büyük beklentisi ise her saat takvimi ve saati değiştirilen ateşkesin bir an önce devreye sokulması.



Cerablus'ta çocukların bayram sevinci Kendi ülkelerinde bayram sevinci yaşadılar 3 yıl sonra aydınlık


#Fırat Kalkanı
#Cerablus
#Kurban bayramı
٪d سنوات قبل