|

Çin-Myanmar askeri ilişkileri geliştirecek

Çin Savunma Bakanı Çang Vançüen ve Myanmar Savunma Bakanı Sein Win, Laos'un başkenti Vientiane'de bir araya geldi. Bakanlar, savunma sanayisi ve askeri eğitim gibi alanlardaki ilişkileri ve işbirliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Yeni Şafak
11:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:10 - 25/05/2016 Çarşamba
AA
Çin ve Myanmar askeri ilişkileri geliştirme konusunda anlaştı.
Çin ve Myanmar askeri ilişkileri geliştirme konusunda anlaştı.

Çin Savunma Bakanı Çang Vançüen ve Myanmar Savunma Bakanı Sein Win, ziyaret için bulundukları Laos'un başkenti Vientiane'de bir araya geldi. Bakanlar, savunma sanayisi ve askeri eğitim gibi alanlardaki ilişkileri ve işbirliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.



Görüşmede, Çang, Çin-Myanmar arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığın iki ülke halkının çıkarına hizmet ettiğini, uluslararası ve bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunduğunu ifade etti.



Çang, Çin ve Myanmar ordusu arasında askeri personel değişimi ve eğitimin yanı sıra çok yönlü koordinasyonun daha da geliştirilmesini umduğunu dile getirdi.



Win de tarafların askeri ilişkilerin derinleştirilmesi konusundaki isteği ve bu çerçevede iki ülkenin artan dostluğuna dikkati çekerek Çin tarafına askeri eğitim konusunda Myanmar'a olan yardımı ve desteği için teşekkür etti.



Çang ve Win ayrıca bölgesel ve uluslararası sorunlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.



#Çin
#Myanmar
#Askeri ilişkiler
8 yıl önce