|

Çipras'a dost kazığı

Yunanistan'daki seçimin galibi yine SYRIZA oldu. Gecenin en çok konuşulan olaylarından biri ise, eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis'in oy verme işleminin başlamasına saatler kala rakip partiye oy istemesi oldu. Varoukofis, Yunanistan'da Temmuz ayında yapılan referandumdan sonra istifa etmişti.

Yeni Şafak
08:03 - 21/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:27 - 21/09/2015 Pazartesi

Yunanistan'da seçimin galibi yüzde 35,47 ile mecliste 145 sandalye kazanan SYRIZA oldu. SYRIZA'nın ikinci zaferini ilan ettiği gecede eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis, oy verme işleminin başlamasına saatler kala Twitter hesabından attığı mesaj ile ülkede büyük tartışmaya sebep oldu.



Twitter'dan ihanet


Çipras hükümetinin eski Ekonomi Bakanı ve Çipras'ın kadim dostu olan Yanis Varoufakis, oy verme işleminin başlamasına saatler kala Twitter hesabından attığı mesajlarla Başbakan Çipras'a 'ihanet etti'. Varoufakis, ilk mesajında takipçilerine kurtarma paketine karşı çıkan Yunan Komünist Partisi'ne oy vermeleri çağrısı yaptı. Eski Bakan, ikinci mesajında ise yeni kurulan 'Ulusal Birlik' (Laiki Enotita) partisine oy vereceğini açıkladı. Eski bakan bu tutumuyla tepki çekti.



İstifa etmesini Çipras istemişti


Geçtiğimiz Temmuz ayında, Yunanistan'da yapılan referandumda 'Evet' oyu çıkarsa istifa ederim" diyen Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, halk kreditörlerin kurtarma paketine 'Hayır' oyu verdiği halde istifa ettiğini açıklamıştıKendi internet sayfasından bir açıklama yapan Varoufakis, Yunanistan'ın Avrupalı partnerlerinin baskısı üzerine bakanlıktan çekildiğini ilan etti. Varoufakis, “Referandum sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra bazı Eurogrup katılımcılarının ve bazı ortakların toplantılarında bulunmamamı tercih ettiklerinden haberdar edildim” ifadelerini kullanmıştı.








#Yanis Varoufakis
#aleksis çipras
#yunanistan
9 yıl önce