|

Çocuk Evleri komşuya model oldu

Türkiye’nin çocuk hizmetlerindeki başarıları başka ülkelere ilham verdi. İran Yol ve Ulaştırma Bakanı’nın eşi ve aynı zamanda "Roshanaye Omid Vakfı" Başkanı Nagiseh Rasuli ile beraberindeki idare heyeti üyeleri ülkelerinde hayata geçirmeyi düşündükleri Çocuk Evleri'ni incelemek için Türkiye’ye geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:20 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Kilis'te Suriyeli çocuklara hediye etmişti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Kilis'te Suriyeli çocuklara hediye etmişti.

İran heyetini İstanbul’da ağırlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuk heyetle birlikte Çekmeköy’deki Çocuk Evini de ziyaret etti.

KOĞUŞ TİPİ MODEL DÖNEMİ KAPANDI

Bu yıl haziranda koğuş tipi yapılara son veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocukların ev tipi ortamlarda bakımını sağlıyor. 2002 yılında kurulan çocuk yuvası, yetiştirme yurdu bu yıl çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk destek merkezleri, çocuk koruma ilk müdahale birimine dönüştü.

AİLE SICAKLIĞINDA BÜYÜYORLAR

Çocuklar, 5-6 çocuğun birlikte yaşadığı Çocuk Evleri ile site içinde villalardan oluşan 6-8 çocuğun birarada kaldığı Çocuk Evleri sitelerinde, aile sıcaklığını aratmayan ortamlarda, komşuluk ilişkilerinde geleceğe hazırlanıyor. 108 Çocuk Evleri sitesinde 6 bin 962 çocuk bulunuyor. Bin 195 çocuk evinde 6 bin 230 çocuk hayatını sürdürüyor.

#İran
#Çekmeköy
#Fatma Betül Sayan Kaya
6 yıl önce