Çocuklara bile acımadılar

00:00, 17/11/2020, SalıG: Güncelleme: 05:27, 17/11/2020, Salı
Yeni Şafak
Çocuklara bile acımadılar
Müslümanlara yönelik operasyonu Avusturya’nın istihbarat ve terörle mücadele polisleri yürüttü.

Avusturya hükümeti, Müslümanlara yönelik baskının dozunu gün geçtikçe artırıyor. Terörle mücadele bahanesiyle saat 05.00’te 60 eve kapıları kırılarak polis baskını yapıldı. Baskınlarda çocuklar dahil, aile üyeleri soğuk havada ev kıyafetleriyle dışarıda bekletildi. Gözaltına alınanlara ise soruşturmayla ilgisi olmayan, özel hayata ilişkin sorular soruldu.

Avusturya’da geçen pazartesi terörle mücadele gerekçesiyle düzenlenen baskınlarda polisin tutumu tepkilere yol açtı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Filistin Dayanışma Platformuna ait sosyal medya hesabından, 9 Kasım Pazartesi polisin terörle mücadele kapsamında 60 adrese düzenlediği operasyon sırasında yaşananları anlatan bir paylaşım yapıldı.
Polisin suç isnat ettiği veya “şahit” olarak gözaltına aldığı Müslümanların evlerine, sabah 05.00’te baskınlar düzenlendiği, çok sayıda meskenin kapısı kırılarak içeri girildiği, soğuk havada çocuklar dahil aile bireylerinin apar topar dışarı çıkartıldığı, hava koşullarına uyumlu kıyafetler almalarına izin verilmediği, polisin küçük çocuklara “babanız paraları nerede saklıyor” gibi sorular yönelttiği
kaydedildi.

PROVOKATİF SORULAR SORDULAR

Açıklamada, gözaltındakilere
“camiye gidiyor musunuz”, “dini ritüelleri ne sıklıkta evinizde yapıyorsunuz” gibi soruların sorulduğuna dikkat çekilerek, hükümetin bir kişinin “siyasal İslamcı” ya da bir derneğin radikal bir yapı olup olmadığına bu tür sorularla mı karar vereceği düşüncesinin akıllara geldiği belirtildi.
Gözaltına alınan mağdurlardan edinilen bilgilere göre, istihbarat biriminin gözaltına alınanlara yönelttiği 70’e yakın soru arasında şunlar da bulunuyor:
  • -“9 yaş ve üzeri bir kızın evlendirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?”
  • -“Kadınların sünnet edilmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?”
  • -“Kadın ve erkekler sizce tamamen eşit olmalılar mı? Eşiniz başörtüsü takıyor mu? Sizin görüşünüze göre eşiniz başörtüsü takmak zorunda mı? Bir kadın başörtüsü takmayı reddedebilir mi?”
  • -“Eşiniz tek başına alışverişe gidiyor mu?”
  • -“Kadın ve çocukların 04.00’da sabah namazına kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?”
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026