|

Erdoğan: ABD arabulucu rolünü kaybetti

İngiltere'de TÜRKEN Vakfı öğrencileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır. ABD bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
23:18 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 01:12 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra'da TÜRKEN Vakfı öğrencileriyle buluşmasında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bu ziyaretin ardından Türkiye-Birleşik Krallık münasebetlerinin daha da güçleneceğine inanıyorum.

Suriye, Irak, Yemen, Libya, Afganistan gibi kardeş ülkeler bir deneme tahtasına dönüştü. Kanlı mücadelenin bedelini Müslümanlar ödedi, halen de ödüyor.

Bugün Avrupa ülkelerinde Suriyeli, Asyalı, Afrikalı mültecilerin tehdit olarak algılandığı görülüyor. Mülteci meselesi bize insan hakları dersi vermeye çalışan ülkelerin makyajını akıtmış, gerçek yüzlerini ortaya çıkartmıştır.

Türkiye alnının akıyla çıktı

Türkiye, son çeyrek asrın en çetin insanlık sınavından alnının akıyla çıkarken batılı ülkelerin çoğu sınıfta kalmıştır.

(ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması) Ne olarak tanırsanız taşıyın. BM'de bunun oylaması yapıldı, 128 ülke tavrını ortaya koydu. Kudüs, Filistin'in başkentidir, bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliriz.

ABD bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir.

ABD'ye Kudüs tepkisi

ABD, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak, gerçekten barışı istediğini defalarca kanıtlayan Filistin tarafını cezalandırmıştır.

Başta Amerika olmak üzere Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarmış. Ne olarak tanırsanız tanıyın. BM'de bunun oylaması yapıldı. Kudüs, hele hele Doğu Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bunu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz."


#Recep Tayyip Erdoğan
#TÜRKEN
6 yıl önce