|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant'ta Türk ve Özbek yetkililer tarafından karşılandı. Şanghay İşbirliği Teşkilatı 22'nci Devlet Başkanları Zirvesine katılmak üzere Özbekistan'da bulunan Erdoğan, ardından da Birleşmiş Milletler (BM) 77'nci Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek.

14:06 - 15/09/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:54 - 15/09/2022 Perşembe
Diğer
Erdoğan'ın uçağı Semerkat'a indi.
Erdoğan'ın uçağı Semerkat'a indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanhay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılmak için Özbekistan’ın Semerkand kentine geldi.

Havalimanında törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirveye katılarak ikili görüşmeler yapması bekleniyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile İran Devlet Başkanı İbrahim Reisi dün Semerkand’a gelirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise bugün Özbekistan’a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Semerkant’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’ne katılmak üzere Özbekistan’a geldi. Yarın başlayacak zirve öncesi temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra son günlerde Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yarın Zirve Oturumuna hitap etmesi ve ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nin ardından New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri’ne hareket etmesi planlanıyor.

#Recep Tayyip Edoğan
#Özbekistan
#Semerkant
2 yıl önce