|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toz duman oldular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Duhok'ta bulunan TSK'nın askeri üssüne yönelik saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Biz bunları Gabar, Kandil, Tendürek'de duman ettik. Şimdi bugün Irak'ın kuzeyinde bir yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız kalktı, silahsız hava araçlarımız kalktı, hepsi dağılmak durumunda kaldı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:26 - 26/01/2019 samedi
Güncelleme: 22:23 - 26/01/2019 samedi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te AK Parti İl Başkanlığı teşkilat yemeğinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "
İngiltere'de bir ışıklı reklamla benim akademisyenleri öldürdüğümden bahsediyorlar. Neredeyse bu öldürdüğüm akademisyen, hiç böyle bir şeyi kendim bile duymadım, görmedim, bilmiyorum ama dünya zalimler, hainlerle dolu. Biz de diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem
" dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bu muhabbet sofrasında sizlerle kısa da olsa bir muhabbette bulunacağız. Bugün isimleri ilan ettiğimiz tüm AK Partili belediye başkan adaylarımız ile Cumhur İttifakı'nın MHP kanadından belediye başkan adaylarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. 31 Mart'ta görevlerini devredecek arkadaşlarımıza muhabbetlerimi sunuyorum. Bu seçimde aday olan arkadaşlarımıza Rabbimden başarılar diliyorum. Türkiye olarak 2023'e kadar olan geleceğimizin belirleneceği son derece kritik bir döneme giriyoruz.

"Atatürk sağ olsa, bunları hesaba çekerdi"

Biz de diyoruz ki, zalimler için yaşasın cehennem. Biz hizmet ve hizmetle beraber halka hizzet Hakka hizmettir. Belediyecilik anlayışımızın esbabı mücibesi nedir halka hizmet oradan da Hakka hizmettir.

Bizim belediye başkan adaylarımızın 16 yıldır eğer halkımızın biz teveccühünü kazanıyorsak bunun tek sebebi var. Halkımız kendisine hizmet eden AK Parti kadrolarına dirseğini çevirmemiş, sürekli yanımızda olmuş, bizimle beraber bu yolda yürümüş. Sene 84 bu kardeşiniz İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı oldu. O süreç hamdolsun, güçlenerek gelişerek devam etti. Bununla birlikte partimiz güçlendi, gelişti. Şu an itibarıyle de istikrar çizgisini hiçbir zaman kaybetmeyen bir parti konumunda yolumuza devam ettik. Cumhuriyetle beraber kurulduk diyenler yerlerde sürünüyor, biz Atatürk'ün partisiyiz diyenler yerlerde sürünüyor. Çünkü onlar bugüne kadar Atatürk'ü istismardan başka bir şey yapmadılar. Zaten sağ olsa onları hesaba çeker, vaka bu.

Irak'ın kuzeyindeki saldırıya ilişkin açıklama

Bu seçim maratonunun inşallah bize yaraşır bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor. Ben burada her bir arkadaşıma, kardeşime güveniyorum. Atalarımız ne demiş, görünen köy kılavuz istemez. FETÖ'nün montajlarıyla yolumuzu kesmeye çalışanlar bu seçimlerde de boş durmayacaktır. Bölücü terör örgütünü üstümüze salanlar hiç şüphesiz başka şeylerden bize vurmayı deneyecekler.

  • Geçtiğimiz günlerde Gazi Mustafa Kemal, andımız, Suriye üzerinden gerilimler önümüzdeki günlerde bizlerin neleri beklediğinin işaretidir. Güvenlik güçlerimizin bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda örgütün seçimi kana ve gözyaşına bulamak için ciddi hazırlıklar içerisinde olduğunu gösteriyor. Ama artık bunlar geçerli değil. Biz bunları Gabar, Kandil, Tendürek'de duman ettik. Şimdi bugün Irak'ın kuzeyinde bir yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız kalktı, silahsız hava araçlarımız kalktı, hepsi dağılmak durumunda kaldı.

"Bunları artık inlerinde vuracağız"

Artık bunları inlerinde vuracağız. Öyle Türkiye'ye gelsinler, buyursunlar yok, inlerinde. İçeride ve dışarıda ağır zaiyat veren bölücü terör örgütü 31 Mart seçimlerine adeta hayat memat meselesi olarak görüyor.

Kayyumların atanmasıyla kaybettikleri baskı ve harçları yeniden elde etme hesaplarını yapıyor. CHP ve yedeğine aldığı parti de bize zarar verebilmek için maalesef bu terör örgütüne alet oluyor. Geçtiğimiz günlerde bir CHP'lin 'Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır' açıklaması bunların nasıl zihniyete sahip olduğunu ortaya koyuyor. Birisi Ankara'da 'dindarlar hayvanları katlediyorlar, zulmediyorlar' diyor. Yahu dindarların böyle bir şey yapması mümkün mü? Onu sen yapabilirsin, senin cibiliyetinde olanlar yapabilir. Ama dindarlar yapmaz. Biz sevgililer sevgili peygamberimizin hayvanlara olan sevgisinden nasibini almışız. Yolda giderken bir köpek ölüsü var, yanındaki sahabi arkadaşları burunlarını tutuyor, dişleri gözüküyor. Peygamber efendimizin o esnada tavrı şudur: Ahh! dişleri ne kadar güzelmiş... Biz bu kültürle yetişmiş bir neslin mensuplarıyız.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kuzey Irak
#Askeri üs
#Saldırı
il y a 5 ans