|

Daha büyüğü geliyor

İHH, Rus jetlerinin bombaladığı ekmek fırınının yerine iki katı kapasiteli yeni bir fırın inşa edecek. 500 bin TL’ye mal olacak fırın bir yıl içinde üretime başlayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 00:03 - 6/12/2015 Pazar
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


Rus jetleri tarafından bombalanan İHH İnsani Yardım Vakfı'na ait Serakib'teki ekmek fırını yeniden inşa edilecek. İHH Başkanvekili Hüseyin Oruç, günde 65 bin ekmeğin ücretsiz dağıtıldığı bölgede günde 170 bin ekmek üretim kapasitesine sahip yeni bir fırının inşa edileceğini müjdeledi. Fırının bombalanmasıyla yöre halkının ekmek sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Oruç, “45 bin kişinin yaşadığı Serakib'te tek fırın İHH'nın fırınıydı. Rus jetleri tarafından kullanılamaz hale gelmesiyle halk açlık tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı. Bu bir savaş suçudur. Ancak bu mağduriyetin önüne geçmek amacıyla yakın çevredeki fırınlardan araçlar vasıtasıyla bölgeye ekmek ulaştırıyoruz. Ancak sınırlı sayıda ulaştırılabildiği için insanlar, özellikle çocuklar olumsuz etkileniyor” dedi.







MALİYETİ 500 BİN TL


Oruç, yaklaşık 500 bin liraya mal olacak fırını bir sene içinde hizmete almayı planladıklarını kaydetti. Ekmek ihtiyacının karşılanması için her türlü önlemin alındığını ifade eden Oruç, Suriye içinde 8, Türkiye'de 2 adet olmak üzere 10 fırın ile Suriye halkına ücretsiz ekmek dağıttıklarını söyledi. Bu arada temmuz ayında çıkan yangınla birlikte kullanılamaz hale gelen Reyhanlı'daki fırının da yenileme çalışmaları son aşamaya geldi. Ekmek fırını, birkaç ay içinde üretime başlayacak.



AFAD'dan 40 ton et


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD), sınır bölgesindeki Suriyelilere 40 ton et dağıtıldı. Yayladağı'nda sınırın öbür tarafındaki ihtiyaç sahiplerine 20 ton et dağıtılırken, buna ek olarak yaklaşık 20 ton et de Yayladağı'nda kamplarda kalan 1200 aileye ulaştırıldı.




#Rus jetleri
#ihh
#Serakib
8 yıl önce