|

Danimarka da skandal uygulamaya katılıyor

Danimarka Başbakanı Lökke Rasmussen, Başbakan Binali Yıldırım'ın ülkesine yapacağı ziyaretin ertelenmesi için talepte bulundu. Almanya ve Hollanda'nın skandal uygulamalarından sonra yeni krizin kapısını açtı.

Yeni Şafak
17:40 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 21:25 - 12/03/2017 Pazar
Diğer
Lökke Rasmussen
Lökke Rasmussen

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Başbakan Binali Yıldırım'ın önümüzdeki hafta sonu Danimarka'ya yapmayı planladığı ziyaretini ileri bir tarihe ertelemesini istedi.



Almanya ve Hollanda'nın skandal uygulamalarından hemen sonra açıklama yapan Rasmussen "Hollanda ile yaşananları kendimizden bağımsız ele alamayız. O yüzden Türk mevkidaşıma görüşmemizi ertelemeyi önerdim" dedi.



Mültecilere yönelik ırkçı tavırlarıyla gündeme gelen Danimarka'nın Başbakanı Rasmussen, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında yaşanan son gelişmeleri büyük kaygıyla takip ettiğini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya yaptırım çağrısı Hollanda'dan Türkiye'ye ikiyüzlü talep! Murat Kekilli yurt dışı konserlerini iptal etti Çavuşoğlu: Hollanda büyükelçisi ülkemize giremez İsveç'ten Hollanda'ya ders olacak davet: Türklere kapımız açık!



#Danimarka
7 yıl önce