|

Danimarka'da aşırı sağcılar Kur'an fırlattı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Müslümanların çoğunlukta yaşadığı bir semtte aşırı sağcılar gösteri düzenledi. Gruptakilerden birinin Kuran-ı Kerim'i havaya atması sonucu olaylar çıktı.

16:08 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:27 - 15/04/2019 Pazartesi
Diğer
Paludan'ın provokatif eylemi sonrasında olaylar çıktı.
Paludan'ın provokatif eylemi sonrasında olaylar çıktı.

Danimarka Müslümanlara yönelik bir provokasyona daha sahne oldu.

Aşırı sağcı Sıkı Yön grubunun lideri Rasmus Paludan'ın provokatif eylemi sonrasında olaylar çıktı.

TRT Haber'de yer alan habere göre, çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık, polise taş atıp konteynerleri ateşe verdi. Polis kalabalığa karşı biber gazı kullandı. Paludan, bölgeden polis eşliğinde uzaklaştırıldı.

Kopenhag Polisi, sosyal medya hesabından bölge sakinlerine seslenerek, olayların yaşandığı meydan civarında yaşayanlardan evlerinden çıkmamaları ve meydandan uzak durmalarını istedi.

Rasmus Paludan, 22 Mart’ta da Danimarka Parlamentosu önünde kılınan cuma namazını protesto ederek Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Sadece Danimarka değil


Avrupa Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu yetkilileri, Avrupa genelinde, özellikle 11 Eylül olaylarının ardından, İslamofobi ve Müslümanlar’a yönelik olumsuz tutumun endişe verici seviyeye ulaştığını söylüyorlar. Sadece Danimarka’da değil, Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika ve Avusturya gibi Müslüman azınlık barındıran Avrupa ülkelerinde de durum pek de farklı değil.

Son olarak Yeni Zelanda'da 50 Müslüman camide ibadet esnasında şehit edilmişti. Dünya genelinde yaşanan benzer olaylar İslamafobinin artarak Müslüman toplumları hedef aldığının göstergesi niteliğinde.


#Kopenhag Polisi
#Rasmus Paludan
#Danimarka
5 yıl önce