|

Darbeci hainler Yunan adasında

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast timinde yer alan askerler didik didik aranıyor. Yakalanan 7 suikastçının ifadesinden sonra kayıp askerlerin sayısı 11’e yükseldi. Suikastçıların bazılarının Yunan Adası’nda görüldüğü iddiası üzerine bölgede arama başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 01:19 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele düzenlenen saldırıya katıldığı belirtilen askerlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar havadan, karadan ve denizden devam ediyor. Darbeci askerlerin yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Marmaris ilçesi ve Ula ilçesindeki Akyaka Mahallesi ile Muğla'nın Denizli ve Aydın sınırındaki giriş ve çıkışlar tutuldu. Bu mevkilerde durdurulan araçlarda güvenlik güçlerince arama yapılıyor.



PSEMİROS'TA GÖRÜLDÜ


Darbeci askerlerden bir grubun, Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne 5 mil uzaklıktaki Psemiros Adası'na dün sabaha karşı çıktıkları iddiası, Yunan ordusunu alarma geçirdi. Psemiros Adası'nda bir çoban ile bazı tatilcilerin, bottan inen Türk askerlerini gördüklerini iddia etmesi üzerine, adaya çok sayıda Yunan komandosu ile polis özel harekat birliği gönderildi. Yaklaşık 30 ev, 2 motel ve 5 restoranın bulunduğu adada önlemler alındı.



KUZU BİZİ KANDIRDI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra firar eden 35 kişilik suikast timinde yer alan 7 darbeci asker Ciğli imamı olarak bilinen Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu'yu suçladı. Muğla'da hakim karşısına çıkan Astsubay İlyas Yaşar, “Astsubay Zekeriya Kuzu yerde yatan polislere 'Onu nereye sakladınız hani bizim inimize girecektiniz. Bak biz sizin ininize girdik' deyince biz bu operasyonun Cumhurbaşkanına yönelik olduğunu o zaman anladım.” Bu arada yakalanan 7 isim de ordudan ihraç edildi.


#Yunan Adası
#Darbeciler
8 yıl önce