|

Yolsuzlukları ortaya çıkan darbeci Sisi, sokak eylemleri nedeniyle BM toplantısına gitme planını iptal ediyor

Mısır, darbeci Sisi'nin yolsuzluklarının ortaya çıkması sonucu kaynama noktasına geldi. Ülke yönetimine darbeyle el koyan cuntacı Sisi ve yönetimi, sokak olaylarına karşı harekete geçti. Sisi, ülkede devam eden gerilimlerin sürmesi nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a yapacağı seyahatini iptal edeceği veya bu süreyi kısaltacağı ifade edildi.

17:45 - 20/09/2019 Cuma
Güncelleme: 18:13 - 20/09/2019 Cuma
Yeni Şafak
Mısır'da yolsuzlukla suçlanan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi protesto etmek için halka sokaklara inme çağrısı yapıldı.
Mısır'da yolsuzlukla suçlanan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi protesto etmek için halka sokaklara inme çağrısı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı programına göre, Abdulfettah es-Sisi'nin gelecek salı günü BM Genel Kurulu'nun 74. oturumunu ele almak için Cumartesi günü New York 'a gitmesi bekleniyor.


  • Yerel kaynaklar,

    rejimin politikalarını protesto etmek için gösteri çağrıları nedeniyle Sisi'nin seyahatini iptal etmeyi düşündüğünü ya da seyahat süresini kısaltmayı planladığını ifade etti.

Yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin önlem aldığını ve ülkenin büyük meydanlarında onlarca kişiyi gözaltına aldığını, İttihadiye Sarayı’na giden yolları ve köprüleri kapattığını aktardı.


Geçtiğimiz hafta İspanya'da yaşayan Mısırlı Muhammed Ali, Mısır halkını Sisi'nin yaptığı yolsuzluklar karşısında sokağa çıkmaya çağırmıştı.

15 yıldır Mısır ordusunda çalışan Ali, Sisi'nin milyonlarca harcayarak saraylar, oteller yaptırdığını bir kaç video yayınlayarak açıklamıştı.

#Mısır
#Darbe
#Sisi
5 yıl önce