|

Dehşet anlarını böyle anlattılar

Belçika'nın başkenti Brüksel'de art arda 3 terör saldırısı yaşandı. 23 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısının tanıkları, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Patlama anını anlatan bir muhabir, "Binanın sallandığını hissettim" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:01 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 11:44 - 22/03/2016 Salı

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda iki,Maelbeek metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi. Belçika yayın kuruluşu VRT, Brüksel havaalanındaki patlamalarda 13 kişinin öldüğünü duyurdu.



Havalimanından dumanların yükselmesine yol açan patlamaların nedeninin intihar saldırısı olduğu belirtiliyor.



VRT: Havalimanındaki patlamalarda 13 kişi öldü


Bu arada, Belçika yayın kuruluşu VRT, Brüksel havaalanındaki patlamalarda 13 kişinin öldüğünü duyurdu.



Havalimanın sözcüsü Anke Fransen, kalkış salonunda meydana gelen iki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini söyledi.



Belçikanın tamamında güvenlik alarmı en üst seviyeye çıkarıldı


Brüksel havalimanındaki patlamaların ardından Belçika'nın tamamında güvenlik alarmı seviyesi en yüksek olan 4'e çıkarıldı.



Brüksel'de tüm uçuşlar iptal edildi.



Üçüncü patlama metro istasyonunda


Öte yandan, Brüksel'de havalimanında meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonundaki patlamada da 10 kişi hayatını kaybetti.





"Binanın sallandığını hissettim"


Sky News'ün olay yerinden bildiren muhabiri Alex Rossi, "Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim ve şoke olmuş insanlar vardı" dedi.



Anadolu Ajansı muhabiri: Patlama çok şiddetli


Son durumu olay yerinden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri ise, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddetini göz önüne koyuyor" ifadelerini kullandı.




#Brüksel'de terör saldırısı
#patlama
8 yıl önce