|

Dilma bu kez örgüt kurmakla suçlanıyor

Brezilya Başsavcılığı, eski devlet başkanları Silva ve Rousseff ile beş eski bakanı suç örgütü kurmakla suçladı. İşçi Partisinden yapılan açıklamada, Başsavcı Janot'un kanıt sunmadan suçlamada bulunduğu belirtildi.

Yeni Şafak
09:57 - 6/09/2017 الأربعاء
Güncelleme: 10:06 - 6/09/2017 الأربعاء
AA
Arşiv
Arşiv

Brezilya Başsavcısı Rodrigo Janot, eski devlet başkanları Luiz Inacio Lula da Silva ve Dilma Rousseff ile beş eski bakan hakkında, suç örgütü kurdukları ve rüşvet aldıkları gerekçesiyle Yüksek Mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

Başsavcı Janot, suç duyurusunda, eski devlet başkanları Silva ve Rousseff ile beş eski bakanın, aralarında devlet petrol şirketi Petrobras, Ulusal Kalkınma Bankası ve Planlama Bakanlığının da bulunduğu kamu kurumları aracılığıyla rüşvet topladıklarını savundu.

480 milyon dolar rüşvet iddiası

Başsavcının suçladığı kişilerin tamamı İşçi Partisi mensubu. Bu kişilerin 480 milyon dolar rüşvet aldıkları iddia ediliyor.

Eski Devlet Başkanı Lula da Silva, temmuz ayında "pasif rüşvet ve kara para aklama" suçlarından 9 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve sonrasında emeklilik fonları da dahil bütün mal varlıkları dondurulmuştu. Karar itiraz eden Silva, suçlu olduğunu gösteren tek bir kanıt varsa cezaevine kendi rızasıyla gideceğini belirterek suçlamaları siyasi olarak nitelendirmişti.

#Brezilya Sosyal Demokrasi Partisi (PSDB)
#Dilma Rousseff
#Luiz Inacio Lula Da Silva
٪d سنوات قبل