|

Dış basın Dağlıca'daki hain saldırıyı böyle gördü

Terör örgütü PKK'nın Dağlıca'daki hain saldırısı Türkiye gündeminde olduğu kadar dış basında da yankı uyandırdı.

Yeni Şafak
13:28 - 7/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:39 - 7/09/2015 Pazartesi
DHA

Hakkari'nin Dağlıca ilçesinde terör örgütü PKK hain pusu kurdu. Henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı saldırıda şehit ve yaralılar olduğu ifade ediliyor. Saldırı, Türkiye'nin gündemini olduğu kadar dünya gündeminde de geniş yankı uyandırırken, İngiliz ve Alman basınının PKK'yı savunan ifadeleri dikkat çekiyor. İngiliz ve Alman basınında öne çıkan ifadeler, Türkiye'nin jetlerle PKK'yı vurduğu yönünde.



BBC: "PKK saldırısında Türk askerler öldürüldü"


Türkiye'nin güneydoğusundaki Dağlıca'da iki askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda Türk askerleri hayatını kaybetti. Türk hükümeti ise olayın ardından PKK'ya yönelik hava saldırıları başlattı.



Financial Times: "Türkiye PKK hedeflerini bombalıyor"


Türkiye dün Dağlıca'da PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden 15 askerin ardından PKK hedeflerini vurmaya başladı. Saldırı Türk ordusu ile PKK arasında giderek şiddetlenen çatışmaların en şiddetlisi olurken PKK geçtiğimiz temmuz ayında Türkiye ile devam eden ateşkesi sonlandırdığını duyurmuştu.



Guardian: "PKK'nın 15 askeri öldürmesinin ardından Türk jetleri PKK'yı vurdu"


"Son saldırı temmuz ayında sona eren hassas ateşkesin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti ve Kürtler arasındaki kötüye giden ilişkilere işaret ediyor. Ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgi gelmezken saldırının Türkiye'nin İran ve Irak sınırı yakınındaki Hakkari'ye bağlı Dağlıca köyünde olduğu açıklandı."



Daily Mail: PKK'nın ölümcül saldırısından sonra Türk jetleri PKK hedeflerini vuruyor


İki yıl süren ateşkesin ardından yaşanan PKK'nın en ölümcül saldırısından sonra Türk savaş uçakları PKK hedeflerini vurmaya başladı


Pazar günkü saldırıda PKK en az 15 askeri öldürdüğünü açıklarken güvenlik kaynakları da 16 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.



Voice of America: "PKK'nın askeri araca saldırısının ardından Türkiye PKK'yı bombaladı"


PKK'nın Türk askerine yönelik saldırısından sonra Türk jetleri Kürt militanlara yönelik askeri operasyon başlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada F-4 ve F-16 uçaklarının PKK'nın hedeflerini vurduğu belirtildi.



Bloomberg: "PKK'nın saldırısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hava saldırıları ile yanıt verdi"


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırının ardından PKK'lılara yönelik mücadelesini kızıştırdı. PKK'lı teröristlerin Dağlıca'da Türk askeri aracına düzenledikleri saldırıda 16 askerin hayatını kaybettiği açıklandı. Bilginin doğrulanması durumunda bu sayı Türkiye ile PKK arasında ateşkesin sona erdiği temmuz ayından bu yana yaşanan en yüksek kayıplı saldırı olacak.




Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dün PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı Alman basınında da geniş yer buldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede operasyon yaptığına dikkat çekilen haberler şöyle:



Süddeutsche Zeitung: "Devlet güçleriyle PKK arasındaki çatışmada ölüler var"


“Kürt militanlar tarafından yapılan bombalı saldırıda çok sayıda Türk askeri hayatını kaybetti. Fırat Haber Ajansı ilk etapta ölen asker sayısını 15 olarak duyurdu. Türk hükümeti ölü ve yaralı sayısı konusunda açıklama yapmadı."



Spiegel Online: "PKK saldırısı ve çatışmalarda çok sayıda ölü var"


“Türkiye'nin Güneydoğusu'ndaki çatışmalar giderek artıyor. PKK tarafından Hakkari'de yapılan saldırıda çok sayıda asker öldü. Ölü sayısı netlik kazanmazken, PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na göre ölü sayısı 15."



Stern Online: "15 Türk askerine PKK saldırısı"


"Türkiye'deki durum giderek gerginleşiyor. PKK askeri bir konvoya yaptığı saldırıda 15 askerin öldürüldüğünü duyurdu. Çok sayıda silahı da aldıkları belirtiliyor. Buna karşılık Türk Hava Kuvvetleri bombardıman başlattı."



Focus Online: "Türk ordusu ağır saldırının ardından PKK hedeflerini bombalıyor"


"Türkiye PKK ile barış görüşmelerini bitirdi. Türk Ordusu, ağır bir saldırının ardından PKK'ya karşı operasyona başladığını duyurdu. Pazar günü Dağlıca'da askeri bir konvoya saldırı yapılmış ve çatışma çıkmıştı. Ordu sayı belirtmemekle birlikte ölü ve yaralı askerler olduğunu açıkladı."



Die Welt: "Çok sayıda Türk askeri PKK saldırısında öldürüldü"


"Türkiye'nin güneydoğunda yer alan Hakkari'de PKK saldırısında çok sayıda asker hayatını kaybetti ve yaralılar var. İki askeri araç Dağlıca'da kurulan patlayıcı tuzağının hedefi oldu."




#pkk
#dağlıca saldırısı
#hakkari termr saldırıi
9 yıl önce