|

'Diyalogdan başka alternatif yok'

İsrail Cumhurbaşkanı Rouven Rivlin, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerginlikte "diyalogdan başka alternatifin olmadığını" söyledi.

Yeni Şafak
16:17 - 16/11/2014 Pazar
Güncelleme: 14:22 - 16/11/2014 Pazar
AA
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, dün Ramallah'ta Filistin tarafına yaptığı ziyaretin ardından bugün de İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'le Kudüs'teki konutunda bir araya geldi.


Rivlin, burada yaptığı konuşmada, son zamanlarda bölgede bir takım ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını savunarak, şu ifadeleri kullandı:


"İsrail, İslam'la savaş halinde değil, buna niyetiniz de yok. Ne yazık ki aşırılarla ve aşırılık yanlılarıyla savaşıyoruz. Bu gerçek problem. Müzakere ve diyalog ilerleyebilmek için tek yol. Tek taraflı alınan kararlar geçmişte başarısızlıkla sonuçlandı ve durumu daha da vahim bir hale soktu. Diyalogdan başka gerçek bir alternatif yok. Müzakere ve diyalog ilerlemek için tek yol."


Alman Bakan Steinmeier de "Durumu sakinleştirmek için İsrail'in katkıda bulunması" gerektiğini dile getirerek, "Umuyoruz ki yeni bir müzakere aşamasına girişim yapabiliriz. Bu benim gördüğüm tek çıkış yolu. Tek taraflı alınan kararları dikte etmek, müzakerelerin başarıya ulaşmasına engeldir" dedi.


Steinmeier'in akşam İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla da bir araya gelmesi bekleniyor.
#İsrail
#Almanya
#Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier
#rivlin
9 yıl önce