|

Duhok’ta alçak tahrik

PKK’lı teröristler Irak’ın Duhok kentine bağlı Şilzadi kasabasında alçakça bir provokasyona imza attı.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 03:30 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
PKK yandaşları üs bölgemize saldırdı.
PKK yandaşları üs bölgemize saldırdı.

Bir süredir bölgede sivil kıyafetlerle faaliyet yürüten yüzleri maskeli teröristler, dün PKK’ya yönelik hava operasyonunda iki sivilin öldüğünü iddia ederek olay çıkarttı.


CANLI YAYIN YAPTILAR

TSK üs bölgesi önünde toplanan teröristler iki ayrı bildiri okuduktan sonra sloganlar atarak içeri girdi. Hainler yanlarında getirdikleri yanıcı maddelerle bazı araç, çadır ve ambulansları tahrip etti. Bölgede yayın yapan televizyon kanallarının göstericilerle birlikte üs bölgesine girerek canlı yayın yapması dikkat çekti.

TEDBİRLER ALINDI

Bölge halkı ile TSK’yı karşı karşıya getirmeyi hedefleyen alçak provokasyon sonrası Türk savaş uçakları bölgede alçak uçuş yaptı. Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde yer alan bir üs bölgemize PKK terör örgütünün provokasyonu neticesinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda kısmi araç ve malzeme hasarı oluşmuştur. Olayla ilgili gerekli tedbirler alınmaktadır” ifadelerine yer verdi.

  • Cezalandırılacaklar
  • Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), yazılı açıklama yaparak, “Saldırının arkasında provokatörler var ve cezalandırılacaklar” ifadelerini kullandı. Açıklamada, olay hakkında ilgili kurumlarla detaylı soruşturma yürütüleceği vurgulandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile telefonda görüştü. Barzani, görüşmede, saldırıyla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını ve konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirtti.
#PKK
#Irak
#Duhok
#Şilzadi
#Provokasyon
5 yıl önce