|

Düşen uçağın enkazı İsrail'de bulundu

Paris-Kahire seferi sırasında Akdeniz'e düşen Mısır yolcu uçağına ait olduğu değerlendirilen bazı enkaz parçalarının İsrail'in sahil kenti Netanya açıklarında bulunduğu bildirildi.

Yeni Şafak
12:22 - 8/07/2016 Cuma
Güncelleme: 09:30 - 8/07/2016 Cuma
AA

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah Netanya kenti açıklarında bir uçağın enkazına ait parçalar bulundu. Söz konusu parçaların iki ay önce Akdeniz'de düşen Mısır uçağına ait olma ihtimali büyük." ifadelerine yer verildi.



Uluslararası prosedürlere uygun olarak Mısır ve Fransa'nın konu hakkında bilgilendirildiğine işaret edilen açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ilgili birimlere Mısır tarafıyla iletişime geçilmesi ve bulunan parçaların mümkün olan en kısa sürede bu ülkeye teslim edilmesi yönünde talimat verdiği kaydedildi.






Mısır resmi açıklama yapmadı

Öte yandan Mısır tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturma komisyonuna yakın kaynaklar ise İsrail'de bulunan enkaz parçalarının düşen Mısır uçağına ait olduğuna ilişkin henüz net bir bilgi olmadığını belirtti.



66 kişi ölmüştü

Mısır Havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı Paris-Kahire seferini yaparken 19 Mayıs sabahı Akdeniz'de düşmüş, uçakta 3'ü çocuk 56 yolcu ile 7'si uçuş görevlisi 10 mürettebatın bulunduğu, yolculardan 30'unun Mısır, 15'inin Fransa, 2'sinin Irak, diğer 9'unun ise İngiltere, Belçika, Kuveyt, Suudi Arabistan, Sudan, Çad, Portekiz, Cezayir ve Kanada uyruklu olduğu açıklanmıştı.








#İsrail
#Akdeniz’de düşen Mısır yolcu uçağı
#enkaz
8 yıl önce