|

El ve ayakları kömüre döndü

İngiltere’de yaşayan Charly Babington isimli kadın kan enfeksiyonu kapması sonucu ölümden döndü. Komaya giren kadın kendine geldiğinde elleri ve ayağı kömür gibi siyahtı. Doktor el ve ayaklarını kesmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak
10:12 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 10:24 - 22/11/2016 Salı
Diğer

İngiltere'de yaşayan 41 yaşındaki Charly Babington, öldürücü düzeyde yakalandığı kan enfeksiyonu sebebiyle 3 uzvunu kaybetti. 3 hafta yaşam destek ünitesine bağlı kalan 2 çocuk annesi Babington, bir süre hastanede tedavi gördü. Uyandığında hayatının şokunu yaşayan Babington, elleri ve ayaklarının simsiyah olduğunu gördü.



Daily Mail'de yer alan habere göre, vücudunda çeşitli yaralar ve siyahlıkların yanı sıra iki ayağı ve bir eli kullanılamayacak duruma gelen Babington'un uzuvları doktorlar tarafından kesilmek zorunda kalındı.




  • Kan enfeksiyonu, bir mikrobun kanda, diğer vücut sıvılarında veya dokularında çoğalması sonucu meydana gelen hastalıktır. Bakteri, virüs ve diğer mikrop türlerinden bulaşır. Bu mikroplar kan yoluyla birden fazla organlara yayılarak organların normal fonksiyonlarını bozar, hastalık süresince birdenbire gerçekleşebilen şok ölümlere neden olur. Çocukluk yaşlarında erken doğum veya doğduğunda normal kilosunun aksine zayıf doğan bebeklerde, uzun süre hastanede tedavi gören hastalarda, bağışıklık sisteminin zayıflamış olduğu bebek ve çocuklarda görülme oranı fazladır.

Charly Babington şimdi yeniden yürümeyi öğreniyor. Kanın mikrop kapması sonucu oluşan söz konusu enfeksiyon oldukça tehlikeli ve yüzde 40 ölüm riski bulunan bir rahatsızlık.


#Charly Babington
#Kan enfeksiyonu
7 yıl önce