Endonezya'daki afet 'yüzen camiyi' yıkamadı

Yeni Şafak
14:40, 12/10/2018, CumaG: Güncelleme: 14:49, 12/10/2018, Cuma
AA
Endonezya'daki afet 'yüzen camiyi' yıkamadı
'Yüzen Cami' olarak da bilinen Erkam Bab El Rahman Camisi

Son yaşanan deprem felaketinden sonra Endonezya'nın en çok etkilenen bölgesi olan Palu'da deniz kenarında bulunan cami, deprem ve tsunamide payandaları yıkılmasına rağmen ayakta kaldı. Yaşanan afette, payandaları çökmesine rağmen yıkılmayarak su üzerinde kalan cami ilgi odağı haline geldi.

Endonezya'nın Palu şehrinde deniz kenarında bulunan cami, deprem ve tsunamide payandaları çökmesine karşın yıkılmadı. Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda 28 Eylül'de meydana gelen 7,5 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunami felaketinden en çok etkilenen kent Palu oldu.

  • Şehirde afet nedeniyle çok sayıda kişi hayatı kaybetti, özellikle denize yakın yerlerdeki binalar yerle bir oldu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/12/02/39/resized_14c50-1227_tur_picture_20181012_16614682_16614679.jpg

Orta Sulawesi Bölgesi Jalan Cumi Cumi Caddesi'nde deniz kenarında beton payandalar üzerine inşa edilen ve bundan dolayı "
yüzen cami
" olarak adlandırılan Erkam Bab El Rahman Camisi ise şiddetli deprem ve tsunamiye rağmen ayakta kalmayı başardı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/12/02/38/resized_55f5e-1227_tur_picture_20181012_16614682_16614681.jpg

Yaşanan afette, payandaları çökmesine rağmen yıkılmayarak su üzerinde kalan cami, ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelenler mevcut konumuyla "yüzen cami" adının karşılığını veren ibadethanenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Camiyi görmeye gelenlerden Naryo Yatemo şunları söyledi:

Yeni görüntüler de ortaya çıktı

Öte yandan Endonezya'daki deprem ve ardından yaşanan tsunamiye ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı. Palu'da yaşayanlar tarafından çekilen görüntülerde, depremin ardından oluşan tsunaminin önüne çıkan her şeyi sürüklediği yer aldı.

Videolara bakıldığında çekim yapan kişinin, bulunduğu yerdeki toprağın yumuşamaya başlaması üzerine kaydı sonlandırdığı anlaşıldı. Bu kişinin tsunamiden son anda kurtulduğu öğrenildi. Görüntülere, tsunamiyi görenlerin tekbir getirdiği de yansıdı. Afette hayatını kaybedenlerden birine ait cesetin arama çalışmalarında bulunduğu anlar da görüntülendi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/12/02/39/resized_0ab9b-862cc328resized_ad33f55ca755bresized_f142339c0699dresized_5cc9dddfeea05resized_4bde852621cd0boylenasil.jpg
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026