|

Enerjide fosil defterini kapatıyor

Yeni Zelanda’da hükümet yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni petrol ve gaz aramalarına izin vermeme kararı aldı. Karar, çevreciler tarafından zafer olarak görülürken petrol araştırma derneği de ‘şaşkın olduğunu’ açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:51 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yeni Zelanda’da petrol ve doğalgaz sondajına yasak
Yeni Zelanda’da petrol ve doğalgaz sondajına yasak

PEPANZ CEO’su Cameron Madgwick, Sabah Raporu programına yaptığı açıklamada, hükümetin kararı almadan önce sektörle istişarede bulunması gerektiğini kaydetti. Madgwick, “Hükümetimiz, sanayimizin nasıl çalıştığını tamamen yanlış algıladığını gösteriyor” dedi. Madgwick ayrıca diğer yakıt türlerinin gelecekte enerji güvenliği sorunu oluşturacağını öne sürdü.

DOĞRU DENGE İÇİN

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, hükümetin ülkede temiz, yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni petrol ve gaz aramalarına izin vermeme kararı aldığını bildirdi. Ardern, “Yeni Zelanda için doğru dengeye odaklanıyoruz, var olan sektöre sahip çıkıyoruz ve gelecek nesilleri de iklim değişikliğinden koruyoruz” ifadesini kullandı. Hükümetin aldığı karar, çevreciler tarafından zafer olarak değerlendirilirken Yeni Zelanda Petrol Araştırma ve Üretim Derneği (PEPANZ) ‘şaşırtıcı’ olarak niteledi.

#Yeni Zelanda
#Petrol
#Doğalgaz
6 yıl önce