|

Erdoğan, Saraybosna’da cami açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosnada Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkar Camini hizmete açtı.

Yeni Şafak
21:15 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:20 - 20/05/2015 Çarşamba
DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersekin başkenti Saraybosna'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında temaslarına devam ediyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak beraberinde eşi Emine Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bosna Hersek Reisülüleması Hüseyin Kavozoviç ile İsa Bey İshakoviç Hamamının açılışını gerçekleştirdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen, hamam ve otel olarak hizmet verecek binayı gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bina çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan Türk vatandaşlarının yanına gitti.



Recep Tayyip Erdoğan ve Uzun adam buraya tezahüratları atan Türk gençleriyle ayak üstü sohbet eden Erdoğan, Bosna Hersekteki üniversitelerde okuyan öğrencilerin, okullarını ziyaret davetine, Programımız çok yoğun, onun için başka zaman birkaç günlüğüne geldiğimizde inşallah karşılığını verdi.



Bazı gençlerin kayıt sıkıntısı nedeniyle oy kullanamadıkları belirtmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oy kullanın. Ne yapın edin, oyunuzu kullanın. Gerekiyorsa Türkiyeye gelip, havaalanlarında oyunuzu kullanın dedi.



Erdoğan, oy kullanmaya Türkiyeye gidip-gelmek için uçak talebinde bulunan bir gence de gülerek, bakalım çaktırma dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerle TİKA tarafından restore edilen Hünkar Camini hizmete açtı. Camiyi gezen Erdoğan, ikindi namazını da burada kıldı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Bosna Hersek
#Saraybosna
#Hünkar Cami
9 yıl önce