|

Esed kendi havaalanından çekildi

Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin, İdlib'deki askeri havaalanından çekildiği belirtildi. Havaalanında kontrolü sağlayan muhalifler çok sayıda rejim askerini rehin alındı.

Yeni Şafak
12:40 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:01 - 9/09/2015 Çarşamba
AA

Rejim güçleri, İdlib'deki Ebu Duhur askeri havaalanından çekildi. Suriye resmi ajansı SANA'nın haberinde, "Ebu Duhur askeri havaalanını korumakla görevli güvenlik güçleri, görüşü engelleyen hava şartlarından faydalanan tekfirci örgütlere mensup teröristlerin havaalanına sızması üzerine mevzilerini terk ederek başka mevzilere çekildi" denildi.



Haberde, çekilmeden önce güvenlik güçleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmanın yaşandığı belirtildi.



Suriye'deki muhalif çatı birliği Fetih ordusuna bağlı güçlerin, Ebu Duhur askeri havaalanının büyük bölümünde denetimi ele geçirdiği bildirilmişti.




Çok sayıda rejim askeri rehin alındı


Suriye'deki muhalif çatı birliği Fetih ordusuna bağlı güçlerin İdlib'deki rejim güçlerinin denetiminde olan Ebu Duhur askeri havaalanının büyük bir bölümünün kontrolünü sağladığı ve çok sayıda rejim askerini esir aldığı belirtilmişti.



Söz konusu havaalanında rejim güçleri ile muhalif birlikler arasında şiddetli çatışmaların çıktığını ifade eden kaynaklar, muhaliflerin havaalanındaki kule ile diğer binalar arasındaki iletişim bağlantısını kestiğini ve birçok binada rejim askerini ablukaya aldığını dile getirdi.



Muhalif birliklerin havaalanında çok sayıda mühimmat ele geçirdiğini vurgulayan kaynaklar, aralarında üst düzey subayların da yer aldığı çok sayıda rejim askerinin söz konusu havaalanında muhalif birlikler tarafından esir alındığını da aktardı.





#esed rejimi
#suriye esed
#askeri havaalanı
9 yıl önce