|

'Fas'ın uzay teknolojisindeki başarısından endişe duyulmamalı'

Fas'ın dün başarıyla uzaya gönderdiği ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu '6. Muhammed-A'ya ilişkin açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Halfi, "Fas'ın ekonomik, sosyal ve çevresel gelişim için ileri teknolojiden yararlanması meşru ve gerekli bir adımdır. Bu başarıdan dolayı, komşu ülkeler İspanya ve Cezayir'in herhangi bir endişe duyması yersiz" dedi.

Yeni Şafak
20:36 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:44 - 9/11/2017 Perşembe
AA
Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi
Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi

Fas Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi, ülkesinin uzay teknolojisindeki başarısından dolayı komşu ülkelerin endişe duymasının yersiz olduğunu söyledi.

Halfi, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, dün başarıyla uzaya gönderilen ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu "6. Muhammed-A"ya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin "İspanya ve Cezayir'in Fas'ın uydu projesinden duydukları endişeye" ilişkin sorusuna Halfi, "Ülkemizin uzay teknolojisi alanında gösterdiği başarıdan dolayı, komşu ülkelerden İspanya ve Cezayir'in herhangi bir endişe duyması yersiz." cevabını verdi.

"6. Muhammed-A" haberleşme uydusunun ülkesi adına büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Halfi, "Fas'ın ekonomik, sosyal ve çevresel gelişim için ileri teknolojiden yararlanması meşru ve gerekli bir adımdır. İhtiyaçların karşılanması için meşru sınırlar içerisinde kullanılan teknoloji korkuya neden olmamalı." ifadelerini kullandı.

  • Fas'a ait "6. Muhammed-A" yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu, dün, Fransız Guyanası Uzay Merkezinden başarıyla uzaya gönderilmişti.
#Cezayir
#Fas
#İspanya
#Uydu teknolojisi
6 yıl önce