|

FBI ajanları da FETÖ kampında

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda ilginç bilgi ve fotoğraflara ulaşıldı. Örgüt üyelerinin ‘ByLock’ üzerinden yaptıkları konuşmalar deşifre edildi. ABD genelindeki otel programlarına FBI’dan üst düzey temsilcilerin de konuşmacı olarak katıldığı bilgisi yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 09:41 - 6/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda örgüt üyelerinin 'ByLock' üzerinden yaptıkları yazışmalar, ABD genelindeki otel programlarına FBI ajanlarının da katıldığını gözler önüne serdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir, Ankara, Erzurum ve Manisa'yı da kapsayan operasyonunda, FETÖ/PDY mensuplarının kullandığı “ByLock" ismli gizli programdan yapılan yazışmalar ele geçirildi.



TOPLANTILARDA KONUŞMUŞ


Bir örgüt üyesinin cep telefonu ekranının fotoğrafını almasıyla ulaşılan mesajlarda, örgütün Bergama ilçesindeki esnaflardan sorumlu “imamı"nın örgütün faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin yanında kendisine bağlı gruba FETÖ/PDY operasyonları ile ilgili uyarılarda bulunması dikkati çekti. Operasyonda elde edilen belgeler ışığında deşifre edilen “ByLock" yazışmalarında esnaf imamının “ABD kamp" başlığı altında ocak ayında yaptığı bir paylaşımda, “Amerika genelinde yapılan otel programlarının genel olarak iyi geçtiği anlatıldı H.E'ye. Şerif Ali Tekalan abi söz aldı. Programlardan birkaçına FBI'dan üst düzey temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığını belirtti" ifadesini kullandığı görüldü.





Elde edilen bilgilerde, FETÖ üyelerinin güvenlik güçlerinin muhtemel operasyonları sırasında ortada delil bırakmamaları konusunda da uyarıldığı, bunun kontrolünü sağlamak için de örgüt üyelerine ani baskınlar yapmak için bazı kişilerin “Arama Tarama Mesulu" olarak görevlendirildiği tespit edildi.



YANLIŞ İFADE VERMEYİN


“İmam"ın, “Arama Tarama Mesulu" olarak görevlendirilen üyelere uyarılarda bulunduğu bir başka paylaşımda ise “Muhterem arkadaşlar! Şu ana kadar gözaltından tutuklamaya geçişte daha çok, yakalanan evrak, kurban-burs-bağış-himmet-mütevelli ve ders grubu listeleri, yanlış ifade, panik yapmak, avukat gelmeden ifade vermeye başlamak, teknik bilişim malzemeleri (CD, bilgisayar, laptop vb) yakalatma ve şikayet etmelerden kaynaklı" görüşüne yer veriyor.







PARA ÇEKİMİNİ DURDURUN


Mesajın devamında, örgütün “Arama Tarama Mesulleri"ne sitem ederek bazı öz eleştirilerde bulunduğu görülüyor. “Bank Asya" başlığıyla yapılan bir başka paylaşımda ise “seçimlerin akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'de yoğunluklu bir para çekimi" olduğu vurgulanarak, bunu engellemek için Bank Asyadaki para çekimlerinin durdurulması gerektiği belirtiliyor ve örgüt üyelerinin üzerlerindeki panik havasını dağıtmaları isteniyor.



Kurban paraları Pensilvanya'ya


Muhasebe kayıtlarında kurban kesimi için 185 bin lira toplandığı, bunun 91 bin lirasının “merkez kurban ödemesi" olarak Pensilvanya'ya gönderildiği dikkat çekti. Bu paralarla ayrıca, örgüt yöneticilerinin bazı masraflarının karşılandığı görüldü. Toplanan bağış paralarının sadece 47 bin 933 TL'sinin fakir insanlar için kurban kesilmesi amacıyla Hindistan'a gönderildiği belirlendi.



Örgütün fotoğraf albümü dosyada


Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda, ilginç belge, yazışma ve fotoğraflara ulaşıldı. FETÖ üyelerinin aralarındaki anlaşmazlıkları çözen, örgütün 'kadim ağabeyi' durumundaki firari sanık Yusuf Bekmezci'nin kaldığı adresten, FETÖ elebaşı Gülen'le çekilmiş fotoğrafının yanısıra, eski futbolcular Hakan Ünsal, Arif Erdem, Ahmet Yıldırım ve faal futbolcu Emre Belezoğlu ile çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu görüldü. Bir fotoğrafta, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara vebasketbolcu Enes Kanter'in samimi pozları dikkat çekti.




#FETÖ
#ByLock
#Bank Asya
8 yıl önce