|

FETÖ'cüler Avam Kamarası'nda yakalandı

15 Temmuz'da katıldığı canlı yayında halka 'sokağa çıkmayın' çağrısı yapan ve Erdoğan'ın açıklamaları karşısında şaşıran FETÖ'cü Kerim Balcı'nın İngiltere'de Türk vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntüleri yayınlandı.İngiliz Parlamentosu önünde görüntülenen Balcı'nın FETÖ'nün lobicilik faaliyetleri için düzenlediği Türkiye karşıtı bir panele, İngiliz vekillerle katıldığı ortaya çıktı.İzleyiciler arasına oturan Balcı, kurgulanmış sorularla panel içeriğini yönlendirmeye kalkıştı. Türk vatandaşların tepkisiyle program kısa sürede sonlandırıldı.

Yeni Şafak
12:06 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:44 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ'cü Kerim Balcı ve Tarık Toros, İngiliz Parlamentosu'nun etkinlik bölümünde Türkiye karşıtı panele katıldı.
FETÖ'cü Kerim Balcı ve Tarık Toros, İngiliz Parlamentosu'nun etkinlik bölümünde Türkiye karşıtı panele katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında canlı yayında yaşadıklarıyla dikkatleri çeken FETÖ'cü Kerim Balcı, İngiltere'de görüntülendi. Balcı'nın İngiliz Parlamentosu'nda katıldığı etkinlik de göze çarpan bir diğer detay oldu.

  • FETÖ'cü Kerim Balcı, 15 Temmuz gecesi de canlı yayına çıkarak milleti
    'dışarı çıkmayın'
    diye uyarmıştı.
'Siz şok geçiren değil misiniz?'

İngiliz Parlamentosu'nda katıldığı etkinlik sırasında dışarıda görüntülen FETÖ'cü Kerim Balcı'ya, Türk vatandaşlar 'Siz darbe gecesi şok geçiren değil misiniz?' sorusunu yöneltti. Balcı'nın gelen tepkiler karşısında bir kez daha şaşkınlık yaşadığı görüldü.

'Türkiye Nereye Ait' diye sordular

Görüntüler kısa sürede sosyal medya üzerinden yayılırken, Balcı'nın katıldığı programa dair detaylar ise dikkatleri çekti.

İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen "Türkiye Nereye Ait" başlıklı panelde, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş süreci ve NATO üyeliği sorgulanırken, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin bu kulvarlarda nasıl etkilendiği tartışıldı. Türkiye'ye yönelik karalama ifadeleri de sıkça kullanıldı.


Program, FETÖ'nün İngiltere'deki lobici dernekleri arasında yer alan
Turkey Institute
tarafından düzenlendi. Firari FETÖ'cü Tarık Toros'un da panelde konuşmacı olduğu öğrenildi. Toros, konuşmasını daha önce hazırlanan İngilizce metinden aynen aktardı.
  • Balcı'nın izleyici olarak katıldığı panelde Toros'u örgüt lehine yönlendirici sorular sormaya kalkıştığı görüldü.

İngiliz vekil de katıldı

Prof. Tahir Abbas, Dr. Katherina Dalacoura ve İşçi Partisi Milletvekili Peter Kyle'ın konuşmacı olduğu toplantı, Türk gençlerin gelen soruları ve tepkileri üzerine erken bitirildi.


#FETÖ
#Kerim Balcı
#İngiltere
6 yıl önce