|

Filistin'de sessiz etnik temizlik

Filistin’in Nabi Saleh köyünde yaşayan Ahed Tamimi isimli cesur kız, ağabeyini kurtarmak için İsrail askerlerine kafa tuttuğunda henüz 14 yaşındaydı. Olayın ardından İsrail'in baskılarını arttırdığını söyleyen Ahed’in babası, “Bu sessiz bir etnik temizlik” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:32 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Ahed Tamimi, ağabeyini İsrail güçlerinden, İsrailli askerin elini ısırarak kurtarmıştı.
Ahed Tamimi, ağabeyini İsrail güçlerinden, İsrailli askerin elini ısırarak kurtarmıştı.

Filistin’in Nabi Saleh köyü sakinleri her hafta İsrail güçlerine karşı protesto düzenliyor. O gösterilerden birinde ağabeyini kurtarmak için askerlere kafa tutan Ahed Tamimi’nin videosu büyük yankı buldu. Görüntülerin ardından köye düzenlenen baskınlar artınca köylüler protestoları durdurmak zorunda kaldı. Ahed’in babası Bassem, uygulanan işgali “sessiz bir etnik temizlik” olarak açıklıyor.


İŞGAL DÜŞLERİ SINIRLIYOR

Nabi Saleh’te yaşamaya devam eden Ahed, videonun yayınlanmasının ardından İsrailliler tarafından öldürülmekle tehdit edildiğini söylüyor. “İşgal, düşlerimizi sınırlıyor” diyen Ahed, “İsrailliler önce hayallerimizi kontrol ediyor, sonra onları kırıyorlar” ifadelerini kullanıyor. İşgal bitmeden özgür olmayacaklarını söyleyen Bassem ise, işgali, ‘oksijensiz bir odaya kilitlenmek’ diye anlatıyor.

#Nabi Saleh
#Ahed Tamimi
#​Filistin
#İsrail
7 yıl önce