|

Filistin’den intikam alıyor!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin'e yönelik düşmanca politikalarına bir yenisi eklendi. Daha önce Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) Washington'daki temsilciliğinin kapatılacağını ilan eden Beyaz Saray yönetimi, FKÖ Temsilcisi Husam Zomlot ile ailesinin oturum iznini de iptal etti.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 02:09 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
​ABD Başkanı Donald Trump
​ABD Başkanı Donald Trump

FKÖ Yürütme Konseyi Üyesi Hanan Aşravi, Zomlot ile ailesinin oturum iznini iptal eden ABD yönetiminin, Filistin’den İsrail’in intikamını aldığını söyledi.

Aşravi yaptığı yazılı açıklamada, Washington'un FKÖ Temsilcisi Zomlot ile ailesinin oturum iznini iptal adımının bir “intikam yöntemi” olduğunu vurgulayarak, bunun “Amerikan yönetiminin Filistin yönetimine ve halkına olan nefretini yansıttığını" ifade etti. Daha önce elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı alan, ardından Filistinlilere yapılan yardımları keseceğini duyuran ABD yönetimi son olarak, 1994'te Washington'da açılan FKÖ ofisinin kapatılacağını açıklamıştı. Bu kararların, Filistinlilere düşmanca tavrın yansıması olduğunu belirten uzmanlar, ABD'nin bu uygulamalarla "Filistin yönetimine kendi vizyonu ve planlarını dayatmaya çalıştığını, bu şekilde Filistinlileri Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etmeye zorladığını" ifade ediyor.

#ABd
#Filistin
6 yıl önce