|

Filistinlilerden Görmez'e sevgi seli

Prof. Dr. Görmez, Arap ülkelerinde yarın idrak edilecek Miraç Gecesi dolayısıyla geldiği Kudüs'te, cuma namazını kıldırdığı Mescid-i Aksa'da Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yeni Şafak
17:16 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 18:23 - 15/05/2015 Cuma
AA

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mescid-i Aksa'da on binlerce Müslüman'a tarihi bir cuma hutbesi verdi. Prof. Dr. Görmez, Arap ülkelerinde yarın idrak edilecek Miraç Gecesi dolayısıyla geldiği Kudüs'te, cuma namazını kıldırdığı Mescid-i Aksa'da Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı.



Cuma hutbesi için minbere çıkan Görmez, Aksa'da on binlerce Müslüman'a hitap etti.



Hutbede, Birinci Dünya savaşı ile 1917'de İngiliz askerlerinin Kudüs'e girmesinin ardından, yüzlerce yıl burayı Osmanlı yönetimi altında idare eden Türklerin şehri terk ettiğini hatırlatan Görmez, "Osmanlıların Kudüs'ü terk etmesinin ardından şehri işgal eden İngiliz ordusu ile büyük problemler silsilesi başladı. Yahudilerin 1967 yılında Kudüs'ü ele geçirmesinin ardından da şehir, her çeşit ihlal ve hırsızlığa sahne oldu. Aynı zamanda Mescid-i Aksa'yı tehdit eden kazılar da başladı" dedi.



#mehmet görmez
#mehmet görmez kudüs
#mehmet görmez filistin
9 yıl önce