|

Financial Times'tan 1 Kasım tehdidi

Türkiye'de son haftalarda artan hain terör saldırılarında PKK ve PKK'nın sözcülüğünü üstlenen HDP'ye sahip çıkan İngiliz basını, terör yanlısı yayınlarına devam ediyor. Financial Times gazetesi, HDP'nin PKK'dan tamamen bağımsız ve ayrı olduğunu iddia ederek, 1 Kasım'a ilişkin Türkiye'ye tehditler savurdu. Gazetede yer alan "Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak ya da şehirler havaya uçacak" ifadeleri tepki topladı.

Yeni Şafak
10:03 - 12/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 12/09/2015 Cumartesi

Her fırsatta Türkiye karşıtı yayınlarıyla gündeme gelen İngiliz basını, provokatör yayınlarına devam ediyor. Financial Times gazetesi, "HDP her taraftan kuşatılmış durumda" başlığıyla yayınladığı yazısında, HDP'nin PKK'dan tamamen bağımsız ve ayrı olduğunu iddia etti.



Financial Times'ın HDP çığlığı


Gazetede şu ifadeler yer aldı; "Kürt partisi her taraftan kuşatıldı. HDP, Erdoğan'la yasa dışı militanların arasında kaldı."



Gazete, aralarında Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu HDP'li milletvekillerinin Cizre kırsalında polis tarafından durdurulduğunu belirterek "Manzara üç ay önceki seçimlerde kalıpları yıkan ancak şimdi devlet ile militanlar arasında sıkışan HDP'nin yaşadıklarını özetliyor. Partinin Eş Başkanı, bazı milletvekilleriyle, polis tarafından kuşatılan çorak bir bayırda saatlerce mahsur kaldı" diyor.



Sokağa çıkma yasağını hiçe sayan Demirtaş'ı mahsur kalmış olarak acındıran gazetede şu ifadeler yer aldı;



"Bundan 12 saat önce savcılık Türk devletine ve Erdoğan'a hakaret ettiği ve bir terör örgütü için propaganda yaptığı gerekçesiyle Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Bu suçlamalarla Demirtaş 19 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir."



'PKK liderliği HDP'ye bırakmak istemiyor'


HDP'nin haftalardır PKK tarafından yapılan hain saldırılara ses çıkarmayışını görmezden gelen Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi PKK ile bir tutmakla suçladı. Gazetede şu ifadeler yer aldı;



"HDP şimdi Erdoğan tarafından teröristlerle aynı saflardaymış gibi hedef alınıyor. Parti, PKK'nın düzenlediği saldırılar nedeniyle de zarar görüyor. Ordu 1100 PKK'lının öldürüldüğünü söylüyor. Şiddet Türkiye'nin en büyük şehirlerine yayıldı. HDP binaları ateşe veriliyor. Kürtlerle bağlantılı bir yapı (KCK) dün ayaklanma çağırısı yaptı."



'Demirtaş her taraftan sorunlarla karşı karşıya'



Demirtaş'ın avukatlığını üstlenen gazetede yer alan sözler pes dedirtti;



"Demirtaş her taraftan sorunlarla karşı karşıya. Washington merkezli düşünce kuruluşu Woodrow Wilson'ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey, 'PKK'nın komutanları Kürt hareketinin liderliğini HDP'ye bırakmak istemiyor. Erdoğan da HDP'nin başarısını engellemek istiyor. Ama Erdoğan her halükarda bir kaybet-kaybet durumuyla karşı karşıya. Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak. Ya da HDP meclise giremeyecek ve şehirler havaya uçacak' diyor."






#financial times
#ingiliz gazete
#financial times haberleri
9 yıl önce