|

Fransa'da güvenlik alarmı en üst seviyede

Fransa'da gaz üretim tesisine düzenlenen saldırı nedeniyle bölgede, güvenlik alarmı en yüksek seviyeye çıkartıldı.

Yeni Şafak
21:49 - 26/06/2015 Friday
Güncelleme: 19:06 - 26/06/2015 Friday
AA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkeyi sarsan terör saldırısının düzenlendiği Rhone-Alpes bölgesinde, güvenlik alarmının üç gün süreyle en yüksek seviyeye çıkartıldığını açıkladı.



Hollande, Fransa'nın Lyon kenti yakınlarındaki gaz üretim tesisindeki saldırının ardından düzenlenen daraltılmış güvenlik toplantısının ardından Elysee Sarayı'nda yaptığı açıklamada, "Rhone-Alpes bölgesinde Vigipirate güvenlik alarmının üç gün süreyle en yüksek seviyeye çıkartılmasını kararlaştırdım" dedi.



Hollande, "terör tehdidine karşı birlik ve dayanışma" çağrısı yaptı. Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısından sonra yürürlüğe sokulan Vigipirate iç güvenlik alarm sistemi, ordunun da göreve çağrılmasını ve özellikle saldırılara hedef olabilecek özel ve kamu binaların daha iyi korunmasını öngörüyor.



Bu arada saldırı zanlısı olarak yakalanan 35 yaşındaki Yassine Salhi isimli şahsın kız kardeşi ve eşi de akşam saatlerinde gözaltına alındı. Polis bu kişilerin dışında, terör zanlısının suç ortağı olduğu düşünülen bir kişiyi daha sorguluyor.



Polis ayrıca terör zanlısı ve başı kesilen kurbanın çalıştığı ulaştırma şirketinde akşam saatlerinde arama yaptı.



Fransız basınında çıkan haberlerde, başı kesilerek öldürülen 45 yaşındaki şahsın, katil zanlısının patronu olduğu belirtiliyor.

#Fransa'da gaz üretim tesisine saldırı
#Fransa Çumhurbaşkanı François Hollande
#Rhones Alpes
9 years ago