|

Fransa'da yolcu uçağı düştü

Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Kazadan sağ kurtulan olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuşurken, uçakta Türk yolcuların da olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
12:44 - 24/03/2015 Tuesday
Güncelleme: 16:33 - 24/03/2015 Tuesday
Reuters

Lufthansa şirketine bağlı Germanwings havayollarına ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Fransa'nın güneyindeki Alp Dağları'nda bir kayak merkezi yakınlarında düştü. İspanya'nın Barselona kentinden kalkarak Almanya'nın Dusseldorf şehrine giden uçakta 142 yolcu ve 6 kişilik mürettebat vardı. Güvenlik kaynakları, uçağın TSİ 11.47'de acil durum sinyali gönderdiğini söyledi.



Hollande: Sağ kurtulan olmaz


Fransa İçişleri Bakanlığı, uçağın enkazının bulunduğunu açıkladı. Fransa Başbakanı Manuel Valls da kazayı doğruladı. İlk belirlemelere göre kazadan sağ kurtulan olmadığını söyleyen Valls, Fransa İçişleri Bakanı'nın enkaz yerindeki incelemelere katılmak üzere yola çıktığını aktardı.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği yer göz önüne alındığında 148 yolculu uçaktan sağ kurtulan olmadığını düşündüklerini söyledi. Hollande, enkazın yerinin tespit edildiğini ancak ulaşması oldukça güç bir bölgede olduğunu belirtti.


Fransa sivil havacılık kurumu, uçağın Nice şehrinin yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Barcelonnette kasabası yakınlarına düştüğünü söyledi. Başbakanlık ofisinden yapılan ilk açıklamada ise uçağın Alplerin eteklerindeki Meolans-Revel adlı, yerleşim yerlerinden çok uzakta bir noktaya düştüğü ifade edilmişti. Yetkililer uçakta bulunan yolcularının çoğunluğunun Alman vatandaşı olduğunu duyurdu. Uçakta ayrıca 40'dan fazla İspanyol vatandaşının da bulunduğu ileri sürüldü. \n


Uçakta 2 Türk vatandaşı vardı


Uçağın bağlı olduğu havayollarndan yapılan açıklamada, uçakta 2 Türk vatandaşının olduğu ifade edildi.



Yolcuların çoğunluğu Alman ve İspanyoldu


Fransa sivil havacılık kurumu, uçağın Nice şehrinin yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Barcelonnette kasabası yakınlarına düştüğünü söyledi. Başbakanlık ofisinden yapılan ilk açıklamada ise uçağın Alplerin eteklerindeki Meolans-Revel adlı, yerleşim yerlerinden çok uzakta bir noktaya düştüğü ifade edilmişti. Yetkililer uçakta bulunan yolcularının çoğunluğunun Alman vatandaşı olduğunu duyurdu. Uçakta ayrıca 40'dan fazla İspanyol vatandaşının da bulunduğu ileri sürüldü.



KÜBRA TÜRK 2015-03-24T16:33:14.9992903+02:00



Uçak 24 yaşındaydı


Airfleet uçak veri tabanına göre A320-211 numaralı uçak, 24 yıldır Lufthansa havayolları filosundaydı.



Germanwings şirketi resmi twitter hesabında, "Uçakla ilgili medyada çıkan haberleri gördüklerini ancak henüz kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını" ifade etti. Airbus şirketi sözcüsü, kazanın nedenine dair bilgi edinmeye çalıştıklarını açıkladı. Lufthansa şirketinden henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.



Fransa'da en son uçak kazası 2000 yılında yaşanmıştı. Kazada 203 kişi hayatını kaybetmişti.






#fransa
#fransa uçak kazası
#fransa uçak düştü
9 years ago