|

Fransa'da zamlar 6 aylığına askıya alındı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe düzenlediği basın toplantısında halkın tepkisini çeken vergi zamlarının altı ay süre ile askıya alındığını duyurdu. Hükümet kaynakları, Macron'un ocak ayındaki vergi artışlarını askıya alacağını açıkladı.

Yeni Şafak
14:40 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 14:49 - 4/12/2018 Salı
Diğer
​Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıta getirilen vergi zamlarını geri çektiklerini duyurdu.
​Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıta getirilen vergi zamlarını geri çektiklerini duyurdu.

Fransa'da "Sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, 10 gündür ülke genelinde düzenlendikleri gösterilerde hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülmüştü.


Fransa Başbakanı Edouard Philippe, akaryakıta getirilen vergi zamlarını geri çektiklerini duyurdu.

Fransa Başbakanı 'Akaryakıt vergisi artırımı dahil 3 mali tedbiri 6 ay için askıya aldık. Şiddet sona ermeli. Devlet kamu düzeninin, barışın garantörü, vergi olmaması ulusal birliği tehlikeyle atar. Daha iyi bir alternatif için araç bakım testlerini 6 ay için askıya aldık' dedi.

Kim bu Sarı Yelekliler?

Ülke genelinde "sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım'dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Protestolar, Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana evrildi.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan başta akaryakıt vergilerini düşürmesini ve yaşamlarını rahatlatacak ekonomik düzenlemeler yapmasını talep ediyor.

Polis sert şekilde müdahale etmişti

Eylemciler, dün sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Champs-Elysees Caddesi çevresinde toplandı. Polis, caddeye girmelerine izin vermediği eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler, Paris'in caddelerinde çok sayıda araç ve çöp bidonunu ateşe verdi, polislere taş ve şişe fırlattı. Paris sokaklarında sık aralıklarla ses bombaları duyuldu.



#Fransa
#Eduord Philippe
5 yıl önce