|

Fransa'ya nijer şoku

Nijer’in ‘istenmeyen adam’ ilan etmesine rağmen Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte’yi geri çekmeyeceğini duyuran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron pes etti. Macron Itte’nin Fransa’ya dönüş yolunda olduğunu açıkladı.

04:00 - 25/09/2023 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 25/09/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Nijer.
Nijer.

TF1 ve France 2 kanallarının ortak yayınının konuğu olan Macron, Nijer’de görevinden askeri müdahaleyle uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile bugün (dün) telefonda konuştuğunu belirtti. Macron, Itte’nin ve birçok Fransız diplomatın Fransa’ya döneceğini ve Nijer’deki makamlarla olan askeri işbirliklerine son verdiklerini söyledi. Nijer’deki Fransız askerlerin yıl sonuna kadar koordineli şekilde Fransa’ya döneceğini kaydeden Macron, terörle mücadele konusunda Afrika kıtasına yardım etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Nijer hava sahası Fransa’ya kapandı

Nijer’de askeri yönetim, hava sahasını ticari uçuşları da kapsayacak şekilde Fransa’ya kapattı. Afrika ve Madagaskar’da Hava Seyrüsefer Güvenliği Ajansının (ASECNA) internet sitesinde paylaşılan açıklamada, Nijer hava sahasının, Air France filosu ve Fransa tarafından kiralanan uçaklara kapatıldığı bildirildi. Açıklamada, Fransa haricinde Nijer hava sahasının tüm ulusal ve uluslararası ticari uçuşlara açık olduğu kaydedildi.




#Fransa
#Nijer
#Politika
8 ay önce