|

Fransız dergisinden skandal kapak

Fransız dergisi Le Point skandallarına bir yenisini daha ekledi. Kapağında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına yer veren dergi "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin verelim mi" ifadelerini kullandı. Erdoğan hakkında daha önce de küstah ifadelere yer veren dergi İslamofobik yayın çizgizi ile tanınıyor.

09:38 - 24/10/2019 jeudi
Güncelleme: 13:02 - 25/10/2019 vendredi
Yeni Şafak
Dergi kapağında Erdoğan hakkında küstah ifadelere yer verdi.
Dergi kapağında Erdoğan hakkında küstah ifadelere yer verdi.

Fransız Le Point dergisi bir skandala imza attı.Dergi kapağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyarak küstah ifadelere yer verdi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'ndaki tutumunu çarpıtarak veren derginin kapağında "Etnik temizlik Erdoğan'ın metodu. Erdoğan'ın Avrupa'yı tehdit etmesine izin verelim mi" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa'da İslamofobik ve göçmen karşıtı aşırı sağ çizgisiyle tanınan dergi daha önce de Erdoğan hakkında skandal sözlere yer vermişti.


Dergi 24 Haziran seçimleri öncesinde de kapağına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyarak diktatör ifadelerini kullanmıştı.

Derginin kurucusu olan ve 2016 yılında vefat eden Claude Imbert Müslüman ve göçmen karşıtı yazıları ve görüşleri ile dikkat çeken bir isimdi. İslam dinine ve göçmenlere yönelik yaklaşımlarının yanı sıra ırkçılık sınırındaki yorumları ile bilinen Claude Imbert'in, Le Point’ın yayın politikasında etkisi büyük.

#Fransa
#Le Point
#Erdoğan
#kapak
il y a 5 ans