|

Gaziantep saldırısına dünyadan tepkiler

Gaziantep'te 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan hain saldırıya karşı dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yeni Şafak
13:32 - 21/08/2016 Pazar
Güncelleme: 14:23 - 21/08/2016 Pazar
Katar, Rusya, Fransa, Azerbaycan Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi.
Katar, Rusya, Fransa, Azerbaycan Türkiye'ye taziye mesajı gönderdi.

Gaziantep'te canlı bombanın saldırısı sonucu 50 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan terör saldırısına karşı birçok ülkeden tepki gelmeye devam ediyor.



Putin'den Erdoğan'a taziye

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'te 50 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye dileklerini iletti.



ABD Büyükelçisi açıklama yaptı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin yanındayız" mesajı verdi.



ABD Büyükelçisi John Bass imzasıyla yapılan açıklamada,



"Dün akşam Gaziantep'te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyoruz" ifadeleri kullanıldı.







"Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün akşam Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını "şiddetle" kınadığını bildirdi.



Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı dün akşam bir düğün sırasında en az 50 kişinin ölümüne yol açan alçak terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız." ifadelerine yer verildi.



Hollande, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin taziye mesajını resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaştı.







Aliyev'den Erdoğan'a mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mesajda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'te düğün yerinde işlenen korkunç terör saldırısının Azerbaycan'ı derinden sarstığını belirtti.



Terörün her çeşidine karşı kesin ve kararlı bir mücadele başlatılmasının gerekliliğini vurgulayan Aliyev, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına Azerbaycan halkı adına başsağlığı diledi.






"Düşüncelerim saldırının kurbanları ile birlikte"

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gaziantep'de dün akşam düğün törenine karşı gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi.



Wallström Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Dün akşam düğüne yapılan vahşi terör saldırısıyla ilgili en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ile birlikte'' dedi.







Ürdün'den saldırıya tepki

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yayımlanan Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni'nin açıklamasında, "Gaziantep'teki bir düğün salonununu hedef alan saldırıyı kınıyoruz." denildi.



Ürdün'ün terörle mücadele de Türkiye'nin yanında olduğu, Türk hükümetine taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.



"Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız"

Bahreyn Dışişleri Bakanlığının Bahreyn haber ajansı BNA'da yayımlanan açıklamasında, Gaziantep'teki saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.



Açıklamada, Bahreyn'in kurbanların yakınlarına içten taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği kaydedilirken, terör saldırısının Türkiye'nin güvenliği ve istikrarını hedef aldığı değerlendirmesinde bulunuldu.



Radikalizm, şiddet ve terörle mücadelede Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğunun altı çizildi.



Katar'dan kınama

Katar Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Katar'ın tüm insani değerlere, ilkelere ve semavi dinlere aykırı olan bu suç eylemini kınadığı kaydedildi.



Katar'ın Türkiye Cumhuriyeti ve halkı ile dayanışma içinde olduğu ve ülkenin güvenliği ile istikrarını korumaya yönelik çabalara desteği vurgulandı.



Açıklamada, Katar'ın kurbanların yakınlarına en içten başsağlığı dileklerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği aktarıldı.



"Onlar için dua edelim"

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Gaziantep saldırısında ölen ve yaralananlar için dua etti. Apostolik Saray'daki çalışma ofisinin penceresinden, Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan binlerce insana seslenen Papa, geleneksel Pazar duasının ardından Türkiye'de dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısını da unutmadı.



“Sevgili kardeşlerim, sevgili Türkiye'yi dün vuran acı kanlı terör haberini öğrendim. Onlar için dua edelim, ölenler ve yaralananlar için dua edelim ve herkes için barışı dileyelim” ifadelerini kullanan Papa, daha sonra bir süre sessizce dua etti.












#Katar
#Ürdün
#Gaziantep Saldırısı
8 yıl önce