|

Gazze halkından uluslararası topluma çağrı

İsrail'in 2007'den beri Gazze üzerinde şiddetlenerek devam ettirdiği abluka bölge ekonomisinin gelişimini engelliyor. Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, bölgede daha fazla trajedi yaşanmaması adına İsrail'in Gazze ablukasının kaldırılması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Yeni Şafak
22:48 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 23:00 - 10/11/2017 Cuma
AA
Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari
Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari

İsrail'in 10 yıldır uyguladığı abluka nedeniyle bazı ham maddeler ve yerel fabrikalarda kullanılan 500 sınıf ürünün Gazze Şeridi'ne giriş yasağı sürüyor.

Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari yaptığı basın açıklamasında, uluslararası topluma bölgede daha fazla trajedi yaşanmaması adına İsrail'in Gazze ablukasının kaldırılması için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

Hudari, İsrail'in on yıldır bazı ham maddeler ve yerel fabrikalarda kullanılan 500 sınıf ürünün Gazze Şeridi'ne girişine izin vermediğini, bunun bölge ekonomisinin gelişmesini engellediğini belirtti.

Abluka 2007'den beri şiddetlenerek devam ediyor

İsrail, Hamas'ın Haziran 2006'daki seçimlerden başarıyla çıkmasının ardından Gazze'ye abluka uygulamaya başlamış, 2007 yılının ortasından itibaren de ablukayı daha da şiddetli şekilde uygulamaya devam etmişti.

Uluslararası kurumlar tarafından hazırlanan raporlarda, yaklaşık 1,9 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi'nin "dünyanın en yoğun nüfusa sahip bölgesi" olduğu, fakirlik ve işsizlik nedeniyle bölge halkının yüzde 80'inin hayır kurumlarından aldığı yardımlarla geçimini sağladığı belirtiliyor.

#İsrail
#Gazze
#Abluka
6 yıl önce