|

Gazze'de bir hayal gerçekleşti

İsrail'in geçtiğimiz yıl Gazze'ye gerçekleştirdiği bombalı saldırılarla derinden sarsılan Gazze halkı bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken, bir yandan da sosyal hayatlarını devam ettirmek için mücadele ediyor. Gazze'deki El-Sadaka spor kulübü, harabeye dönmüş kentte, bir binanın teras katına futbol sahası yaptı.

Yeni Şafak
15:22 - 24/05/2015 воскресенье
Güncelleme: 16:10 - 24/05/2015 воскресенье
Yeni Şafak

İsrail'in geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Gazze'ye başlattığı ve iki ay süren saldırılarla derinden sarsılan Gazze halkı sosyal aktivitelerini idame ettirmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Gazze'deki El-Sadaka isimli spor kulübü, harabeye dönmüş kentte, bir binanın teras katına halı saha yaptı.







Daha önce benzerleri Çin'de görülen bina terasına yapılan saha Gazze'de bir ilk. Sahayı çevreleyen fileler 9 metre yüksekliğinde. El-Sadaka Kulüp başkanı Zeki Barud, yaptığı açıklamada, bu projenin ilk başta imkansız gibi görüldüğünü ancak "Hayalin hakikate dönüştüğünü" söyledi. Barud, Filistin Safa haber ajansına yaptığı açıklamada, sahanın bin metre kare genişliğinde olduğunu söyleyerek, resmi açılışına Katar'dan yetkililerin katılacağını belirtti. Sahanın yapımının Katar tarafından üstlendiği ifade edilirken, yaklaşık 40 bin dolara mal olduğu kaydedildi.




#gazze
#gazze stad
#gazze halı saha
9 лет назад