|

Görmez’den tarihi ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç Gecesi dolayısıyla Kudüs’e tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhuriyet tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk başkan olan Görmez, Mescid-i Aksa'da akşam namazı kıldırırken gözyaşına hakim olamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 00:04 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu gece idrak edilecek Miraç Gecesi dolayısıyla Kudüs'e gitti ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti. Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais'in resmi daveti üzerine Kudüs'e giden Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i, Kudüs'te Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç karşıladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kudüs'ü ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Görmez, bunu "gecikmiş bir ziyaret" saydığını ifade ederek, "Filistinli kardeşlerimizin davetiyle Miraç Gecesi arifesinde Mescid-i Aksa'da olmak, namaz kılmak, onlarla İsra ve Mirac'ı idrak etmek bizim için çok büyük bir bahtiyarlık" dedi.



MESCİD-İ AKSA'DA YOĞUN İLGİ




Görmez daha sonra Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından İslam dininin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya "Aslanlı Kapı"sından giriş yapan Görmez, Filistinli ve Türk Müslümanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Akşam namazını kıldırmak üzere Kıble Mescidi'ne doğru ilerleyen Görmez'i, Mescid-i Aksa imamı Şeyh Yusuf Ebu Sinine karşıladı. Görmez, Miraç Gecesi arefesi olması dolayısıyla birçok Türk'ün de bulunduğu Aksa'da akşam namazını kıldırırken gözyaşlarına hakim olamadı. Namaz sonrasında Aksa'nın avlusunda TİKA'nın verdiği iftara katılan Görmez, Kubbetu's-Sahra'yı gezdi ve tekrar Kıble Mescidi'ne geçerek yatsı namazını kıldırdı.



MAHMUD ABBAS'LA GÖRÜŞECEK


Görmez, bugün Kudüs'te din adamlarıyla buluşmasının ardından cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılacak. Görmez, kandili Kudüs'te idrak ettikten sonra, El-Halil kentinde çeşitli programlara katılacak. Görmez'in daha sonra da Ramallah'a geçerek Filistin lideri Mahmut Abbas ile görüşmesi bekleniyor.



Dualarımızı gönderelim


Mehmet Görmez, Kudüs ziyareti öncesinde Miraç Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Görmez mesajında, Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bütün Müslümanların Kandilini kutlayarak şöyle devam etti: “Eşref-i mahlukat olmanın bilinciyle daha ferasetli bir bakış, daha merhametli bir lisan, daha güzel bir ahlâk, daha ümitvâr bir yürek, daha huzurlu bir dünya için dualarımızı miraca gönderelim. Bugün, Sevgili Peygamberimiz'in Miraç'ından ilham alarak bireysel ve toplumsal yükselişin yollarını arayalım ve Miraç'ın ne büyük bir imkân olduğunu fark edelim."


#Mehmet Görmez
#kudüs
#mescidi aksa
9 yıl önce