|

Gözde müttefik Selman

İsrail’in Mısır büyükelçiliği, başkent Kahire'deki Tahrir meydanında İsrail'in kuruluşunun 70. yıldönümünü kutladı. İsrail’in Mısır büyükelçisi David Govrin salı günü düzenlenen kutlamalarda, “İsrail-Mısır arasındaki güçlü ilişkilerin ve ortaklığın, bölgedeki çatışmaları ve sorunları çözmek için örnek olması gerekiyor” iddiasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 11/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman

David Govrin konuşması sırasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a övgüler düzdü.

ONSUZ OLMAZDI!

Arap ülkelerinin İsrail'e yönelik tavrındaki değişimi not ettiklerini kaydeden elçi, "İsrail bölgenin yeni gerçekleri çerçevesinde bir düşman değil ortak olarak görülüyor. Suudi Veliaht Prensinin Mısır ve İsrail tarafından paylaşılan istikrar ve ekonomik kalkınma vizyonunu paylaşması önemli bir kilometre taşıdır" şeklinde konuştu. İsrail elçisi İranı hedef tahtasına koyarak "İran destekli devletler ve terör örgütleriyle savaş için bu ortaklığı diğer devletlere de taşımalıyız" dedi.


KAHİRE'NİN GÖBEĞİNDE İŞGAL KUTLAMASI

Öte yandan İsrail dışişleri bakanlığı yıldönümü kutlamaları münasebetiyle yaptığı açıklamada zafer tonu kullandı. Açıklamada "Mısır’daki büyükelçiliğimiz Kahire’nin göbeğindeki Tahrir meydanında bir otelde İsrail devletinin egemenliğinin 70. Yıldönümünü kutladı" ifadeleri kullanıldı.

#İsrail
#Suudi Arabistan
#Veliaht Prensi Muhammed bin Selman
6 yıl önce